FUNNET DØD I TRAPPEOPPGANG: Politiet har iverksatt drapsetterforskning etter at en død kvinne ble funnet i en trappeoppgang i Oslo i ettermiddag. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
FUNNET DØD I TRAPPEOPPGANG: Politiet har iverksatt drapsetterforskning etter at en død kvinne ble funnet i en trappeoppgang i Oslo i ettermiddag. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer

To pågrepet etter funn av død kvinne i trappeoppgang i Oslo

Etterforskes som drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En død kvinne ble funnet i en trappeoppgang på Tøyen i Oslo i ettermiddag. Politiet etterforsker saken som drap, og har pågrepet to menn.

- Vi jobber med varsling av pårørende nå. Jeg ønsker ikke å si noe mer om avdøde og relasjonene mellom henne og de pågrepne før varslingen er fullført, sier Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet i 18.20-tida.

- Vi jobber teknisk og taktisk på stedet, sier politiets innsatsleder Magnus Strande til Dagbladet.

Åstedet er ei boligblokk på Tøyen. Bevæpnede tjenestemenn tok seg tidligere i dag inn i bygningen, der kriminalteknikere arbeider utover kvelden. Mannen ble ifølge naboer pågrepet i første etasje, og videre ført med håndjern inn i en politibil.

Funnet avkledd Ifølge Dagbladets opplysninger skal den drepte kvinnen og en av de pågrepne som bor i blokka, kjent hverandre godt. Videre skal kvinnen ha blitt funnet avkledd og ille tilredt i branntrappa. Det skal også ligge synlige blodspor inne i gangen i en av de øverste etasjene i blokka.
På spørsmål fra Dagbladet ønsker ikke politiet å svare på om personene hadde et forhold, eller om de pågrepne er kjenninger av politiet. De ønsker heller ikke å kommentere hvordan åstedet ser ut, eller om det er funnet våpen.

Operasjonsleder Finn Belle opplyser til Dagbladet at politiet avhører vitner i området rundt blokka. Politiet jobbet klokka 19 fortsatt på åstedet. Klokka 18.15 ble liket båret ut av boligblokka og inn i en likbil.

- Trist, men forventet En person som bor i blokka sier at det er skikkelig trist at noen er drept, men at man ventet på at noe sånt skulle skje.

- Det er et skikkelig parallellsamfunn her. Det er belastet. Politiet kommer jo bare når det skjer alvorlige ting, vi ser ikke noe til dem ellers.

ILLE TILREDT: Her trilles liket inn i likbilen. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
ILLE TILREDT: Her trilles liket inn i likbilen. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet Vis mer

Flere av dem som bodde i de øverste etasjene, måtte vente på utsiden i lengre tid mens politiet drev med etterforskning.

- Det er bare kommunale boliger her, men det er ikke så mye bråk til vanlig, sier en nabo.

Dagbladet følger saken.

ETTERFORSKNING: Politiets kriminalteknikere undersøker åstedet utover kvelden. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet
ETTERFORSKNING: Politiets kriminalteknikere undersøker åstedet utover kvelden. Foto: Ådne Husby Sandnes / Dagbladet Vis mer