To pågrepet etter skadeverk mot 20 biler i Oslo

Natt til fredag tømte en mann og en kvinne pulver fra brannslukningsapparater på 15 til 20 biler.

PULVER: Hele Dælenenggata var hvit da fotograf Frank H. Evensen kom på stedet. På bildet ser man sju brannslukningsapparater som trolig er blitt brukt. Foto: Frank H. Evensen
PULVER: Hele Dælenenggata var hvit da fotograf Frank H. Evensen kom på stedet. På bildet ser man sju brannslukningsapparater som trolig er blitt brukt. Foto: Frank H. Evensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bilene som ble skadet står i Dælenenggata i bydel Grünerløkka i Oslo.

- Innsatsleder kom over to personer som løp da de så ham. Da så vi at det var blitt tømt pulver fra brannslukningsapparater over hele gata. Vi sporet opp de to som løp ved hjelp av en hundepatrulje. De er nå pågrepet og kjørt i arresten, sier Steinar Hausvik, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

SNØ? Slik så Dælenenggata ut i 04-tida i natt. Foto: Oslo politidistrikt
SNØ? Slik så Dælenenggata ut i 04-tida i natt. Foto: Oslo politidistrikt Vis mer

Mannen og kvinnen som er pågrepet er i 20-åra.

Politiet har ikke det nøyaktige antallet biler som er blitt utsatt for skadeverket, men anslår mellom 15 til 20 biler. Pulveret kan gjøre skade på bilene, dersom det ikke fjernes.

- Hvis man starter bilene uten å ta det vekk, kan det bli dratt inn i motoren på bilen. Vi har derfor skrevet en lapp og lagt på alle bilene, der det står hva de bør gjøre, sier Hausvik.

Operasjonslederen sier at det er ukjent hvor de to pågrepne har fått tak i brannslukningsapparatene.

Hendelsen fant sted klokka 4.15 natt til fredag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer