To pågrepet etter T-baneavsporing i Moskva

Minst 20 mennesker omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Russiske myndigheter har pågrepet to mistenkte etter at over 20 personer mistet livet i en T-baneavsporing i Moskva i går, tirsdag.

Minst 20 mennesker omkom og over 100 ble innlagt på sykehus da to tog kolliderte.

Bremset plutselig TV-bilder viste i går redningsarbeidere som bar skadde på bårer, mens ambulansepersonell behandlet noen på nærliggende gressområder. Rundt 200 personer skal ha blitt evakuert fra ulykkesstedet, opplyste nødhjelpspersonell til TV-stasjonen Rossija-24.

Ulykken skjedde da toget plutselig bremset i en tunnel i morgenrushet. En talsmann for nødhjelpsmyndighetene sier i en uttalelse på russisk TV at toget bremset etter falsk alarm.

Redningsarbeidere forsøkte tirsdag morgen å få innesperrede passasjerer ut av en av vognene i tunnelen.

Travel Ulykken er en av de mest alvorlige på undergrunnsbanen i byen på flere år. Undergrunnsbanen i Moskva er en av verdens travleste pendlersystemer.

Rundt ni millioner passasjerer reiser hver dag med metroen gjennom Russlands hovedstad, som med sine rundt 12 millioner innbyggere er Europas største by.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer