To pågrepet etter voldtekt av 13-åring

19 år gammel bosnier siktet for overgrep, 16-åring siktet for medvirkning.

VIL FENGSLE 19-ÅRING: Politiadvokat Dag-Fredrik Reymert frykter at den voldtektssiktede 19-åringen kan forspille bevis. Arkivfoto: JOHN TERJE PEDERSEN
VIL FENGSLE 19-ÅRING: Politiadvokat Dag-Fredrik Reymert frykter at den voldtektssiktede 19-åringen kan forspille bevis. Arkivfoto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om denne saken? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet): Ei 13 år gammel jente skal tirsdag kveld ha blitt voldtatt i en sentrumsleilighet i Sarpsborg. Det kan ha vært flere personer tilstede i leiligheten da overgrepet skjedde.

 - Vi står overfor en svært alvorlig sak. Etterforskningen pågår for fullt, sier politiførstebetjent Sigmund Andersen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Den voldtatte 13-åringen er norsk, men ikke bosatt i Sarpsborg. Ifølge politiet traff hun tirsdag noen ungdommer i Sarpsborg sentrum og ble med opp i en leilighet.

- Hun er fra Østfold og vi er i tett dialog med foreldrene, sier Andersen til Dagbladet.

Så langt er to personer pågrepet i voldtektssaken - en 19 år gammel bosnisk statsborger og en 16-åring som er bosatt i Sarpsborg.

19-åringen, som ble pågrepet klokka 14.45 i går, er siktet for voldtekt og for seksuell omgang med barn under 14 år. Bosnieren  var i Norge for å besøke familie og venner, og snakker ikke norsk.

Mannen ble avhørt av politiet tidligere i dag og ble i Sarpsborg tingrett i ettermiddag besluttet varetektsfengslet i fire uker. Begrunnelsen var at siktede kan forspille bevis ved å snakke med medskyldige om han blir løslatt, opplyser retten.

Den lokale 16-åringen ble pågrepet i formiddag.

- Det er riktig at det er pågrepet ytterligere en person tidlig i dag. Han er mistenkt for medvirkning til voldtekt, opplyser politiadvokat Dag-Fredrik Reymert til Dagbladet.

Politiet opplyser at det nå brukes store ressurser på å kaste lys over barnevoldtektssaken. Fordi etterforskningen er helt i startfasen, vil ikke politiet gå inn på om de siktede erkjenner straffskyld eller andre forhold rundt avhørene.

- Vi har avhørt flere vitner og kommer til å jobbe med dem i flere dager framover for å klargjøre omstendighetene, sier politiførstebetjent Andersen.