To pågrepet etter voldtekt av 13-åring

19 år gammel bosnier siktet for overgrep, 16-åring siktet for medvirkning.

VIL FENGSLE 19-ÅRING: Politiadvokat Dag-Fredrik Reymert frykter at den voldtektssiktede 19-åringen kan forspille bevis. Arkivfoto: JOHN TERJE PEDERSEN
VIL FENGSLE 19-ÅRING: Politiadvokat Dag-Fredrik Reymert frykter at den voldtektssiktede 19-åringen kan forspille bevis. Arkivfoto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplysninger om denne saken? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00

(Dagbladet): Ei 13 år gammel jente skal tirsdag kveld ha blitt voldtatt i en sentrumsleilighet i Sarpsborg. Det kan ha vært flere personer tilstede i leiligheten da overgrepet skjedde.

 - Vi står overfor en svært alvorlig sak. Etterforskningen pågår for fullt, sier politiførstebetjent Sigmund Andersen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Den voldtatte 13-åringen er norsk, men ikke bosatt i Sarpsborg. Ifølge politiet traff hun tirsdag noen ungdommer i Sarpsborg sentrum og ble med opp i en leilighet.

- Hun er fra Østfold og vi er i tett dialog med foreldrene, sier Andersen til Dagbladet.

Så langt er to personer pågrepet i voldtektssaken - en 19 år gammel bosnisk statsborger og en 16-åring som er bosatt i Sarpsborg.19-åringen, som ble pågrepet klokka 14.45 i går, er siktet for voldtekt og for seksuell omgang med barn under 14 år. Bosnieren  var i Norge for å besøke familie og venner, og snakker ikke norsk.

Mannen ble avhørt av politiet tidligere i dag og ble i Sarpsborg tingrett i ettermiddag besluttet varetektsfengslet i fire uker. Begrunnelsen var at siktede kan forspille bevis ved å snakke med medskyldige om han blir løslatt, opplyser retten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer