To pågrepet for atomsabotasje i Sverige

- Har vært inne i kraftverket flere ganger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer er pågrepet for forberedelser til atomsabotasje på atomkraftverket OKG i svenske Oskarshamn. De to sveiserne skal ha vært inne på atomkraftverket flere ganger, melder Expressen.se.

Politiet valgte å stenge av atomkraftverket etter at en mannlig sveiser ble tatt i sikkerhetskontrollen med høyeksplosiver onsdag morgen.

Kontrollen var en rutinemessig stikkprøve, og viste spor av sprengstoff på en pose sveiseren bar på. Sprengstoffet som ble funnet, TATP, ble blant annet brukt under terrorangrepet i London i 2005.

- Vi kan ikke utelukke at de har tatt med seg sprengstoff inn på atomkraftverket, sier informasjonssjef Anders Österberg i OKG til Expressen.se.

De to mistenkte sveiserne er ansatt vet et entreprenørfirma, og jobbet med isolering på en av avdelingene på atomkraftverket. Bombegruppen som er på vei til stedet, skal søke gjennom hele denne avdelingen.

Österberg sier til det svenske nyhetsbyrået TT at  det ikke er blitt framsatt noen form for trusler mot atomkraftverket.

Oskarshamn er det ene av tre atomkraftverk som står for produksjonen av halvparten av Sveriges energibehov, ifølge NTB.

KAN IKKE UTELUKKE SPRENGSTOFF PÅ KRAFTVERKET: To personer er pågrepet, mistenkt for atomsabotasje, ved kraftverket Oskarshamn i Sverige. De kan ha tatt med seg sprengstoff inn i bygningen. Foto: SCANPIX
KAN IKKE UTELUKKE SPRENGSTOFF PÅ KRAFTVERKET: To personer er pågrepet, mistenkt for atomsabotasje, ved kraftverket Oskarshamn i Sverige. De kan ha tatt med seg sprengstoff inn i bygningen. Foto: SCANPIX Vis mer
To pågrepet for atomsabotasje i Sverige