- ATTENTATMÅL: Ifølge russiske sikkerhetsmyndigheter hadde de pågrepne mennene planlagt attentat i forbindelse med presidentvalget neste måned. Foto: MIKHAIL METZEL / AFP / SCANPIX
- ATTENTATMÅL: Ifølge russiske sikkerhetsmyndigheter hadde de pågrepne mennene planlagt attentat i forbindelse med presidentvalget neste måned. Foto: MIKHAIL METZEL / AFP / SCANPIXVis mer

To pågrepet for attentatplaner mot Putin

Ville angivelig drepe presidenten etter presidentvalget på søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den russiske etterretningstjenesten har pågrepet to menn som mistenkes for å ha planlagt å drepe statsminister Vladimir Putin, opplyser russisk TV.

Ifølge TV-stasjonen Kanal 1 jobbet de to på oppdrag fra den tsjetsjenske opprørslederen Doku Umarov.

De to skal ha forklart at de planla attentatet i den ukrainske havnebyen Odessa, men at det skulle utføres i Moskva rett etter presidentvalget 4. mars, som Putin med stor sannsynlighet kommer til å vinne.

Ifølge TV-stasjonen kom i alt tre personer til Ukraina fra De forente arabiske emirater via Tyrkia. De skal ha fått klare instrukser fra Doku Umarovs nære krets om å drepe Putin.

Den ene av de tre ble drept i en eksplosjon i januar i år. Etterforskningen av denne hendelsen satte sikkerhetstjenesten på sporet av drapsplanene mot Putin.

Den ene av de to pågrepne forteller ifølge TV-stasjonen at de først fikk ordre om å reise til Odessa der de skulle lære å lage bomber.

- Deretter skulle vi utføre angrep mot flere mål i Moskva, blant annet for å drepe Putin, har mannen forklart ifølge Kanal 1.

(NTB)