To pågrepet for bortføringen

Men ingen spor etter Akbar (24).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ved midnatt fredag ble to personer siktet etter bortføringen av Mohammad Akbar (24) fra Alnabru fredag morgen. De to siktede har en relasjon til den bortførte, men politiet vil ikke si om personene er siktet for selv bortføringen eller medvirkning til denne.

Mohammad Akbar, som soner en fengselsstraff for seksuell omgang med mindreårig og grov vold, ble fredag morgen innvilget et besøk hos sin syke mor på Alnabru i Oslo - i følge med to fengselsbetjenter. Mens følget satt i stuen, tok to maskerte og bevæpnede menn tok seg inn leiligheten, låste familiemedlemmene og betjentene inn i et rom og stakk av gårde med fangen.

To teorier

På en pressekonferanse fredag ettermiddag sa politiet at de arbeidet med to mulige teorier. Akbar ble i fjor sommer dømt for å ha truet en annen mann på livet med skytevåpen i Oslo sentrum, og 24-åringen kan dermed være bortført mot sin vilje som del av et hevnoppgjør. Den andre teorien, som politiet heller mest mot, er at Akbar er kidnappet av venner i den hensikt å frigjøre ham.

- Vi har en sterk mistanke om at aksjonen er noe Akbar har medvirket til selv, men vi holder døren åpen for at han kan ha blitt bortført mot sin vilje, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen, til Dagbladet.no.

Det er gode vitneobservasjoner som er årsaken til gårdagens siktelse, men politiet har foreløpig ingen tips om hvor Akbar selv befinner seg.

Skulle utvises 

24-åringen med pakistansk opprinnelse ble i 2003 dømt til to års fengsel for å ha tvunget en 15 år gammel jente til å drikke sprit, før han hadde seksuell omgang med henne. I oktober i fjor ble 24-åringen dømt til to år og seks måneders fengsel for å ha medvirket til at en mann ble banket opp med jernstang i Oslo. 

ETTERLYST: Politiet valgte fredag ettermiddag å etterlyse fangen med navn og bilde, her ved politioverbetjent Finn Abrahamsen. MMS-foto: Kamilla Thoresen
ETTERLYST: Politiet valgte fredag ettermiddag å etterlyse fangen med navn og bilde, her ved politioverbetjent Finn Abrahamsen. MMS-foto: Kamilla Thoresen Vis mer

Akbar skulle etter planen løslates fra fengselet i august i år, men etter endt soning skulle 24-åringen utvises fra Norge.

- Han hadde en utvisningssak på seg, bekrefter advokat Martin Henrik Hay til Dagbladet.no. Han var 24-åringens forsvarer i voldssaken i 2005.

To pågrepet for bortføringen