- To pågrepet for drap på Egersund-mann

Kripos på vei til Astrakhan i Russland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer er arrestert etter at en nordmann og hans russiske kone ble funnet drept i Astrakhan i Russland tirsdag, melder NRK, som viser til en av sine utenriksmedarbeidere.

Nordmannen er fra Egersund i Rogaland, får Dagbladet.no bekreftet.

Ifølge det russiske mediet Life News er det snakk om et drap og ekteparet skal være skutt, men verken Utenriksdepartementet, Den norske ambassaden i Russland eller Kripos i Norge vil bekrefte dette overfor Dagbladet.no.

- Vi har mottatt meldingen om dødsfallene, men omstendighetene er foreløpig veldig uklare. Vi vet ikke om dette er en forbrytelse eller ikke, sier Norges ambassadør Øyvind Nordsletten i Russland til Dagbladet.no.

Han sier at de har tett kontakt med både russiske og norske myndigheter om saken.

Familien varslet

- Vi sender nå to representanter fra ambassaden, der en er politimann, til Astrakhan for å bistå politiet, ordne med hjemsendelse og så videre, sier Nordsletten.

Politimannen er Norges sambandsmann i Russland og er faglig underlagt norske Kripos.

- Vi blir fortløpende orientert om saken. Vi har foretatt de varslingene vi skal, sier politiinspektør Åge Bakken i Kripos til Dagbladet.no.

Politiinspektør Hans Vik hos politiet i Egersund mottok klokka 17.40 i går en anmodning fra Kripos om å varsle nordmannens pårørende om hva som hadde skjedd.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Dette gjennomførte vi i 20.30 tiden, sier Vik til Dagbladet.no.

Hørte skudd

Ifølge Life News er den norske mannen er 40 år gammel.

Ifølge mediet er kona 23 år gammel. De skal ha en ett år gammel sønn sammen, men han skal ikke ha vært hjemme da det skjedde.

Naboer skal ha hørt to smell, men de trodde det var en del av et fyrverkeri under en feiring som pågikk i området.

Fikk ikke tak i datteren

Det var politiet som skal ha funnet de to døde personene i leiligheten i byen sør i Russland.

Som Dagbladet.no skrev i går arbeidet nordmannen for norske Aker Solutions. Han arbeidet i området, men ikke i Russland. Selskapet opplyser til Dagbladet.no at de nå ivaretar de ansatte og den berørte familien.

Politiets teori er at drapet skjedde mandag.

- Hennes foreldre har forgjeves forsøkt å ringe sin datter siden mandag, forteller en nabo til avisa.

Utenriksdepartementet har ikke fått bekreftet drapsopplysningene, opplyser pressemedarbeider Kristin Melsom til Dagbladet.no.

Dagbladet.no følger saken.