To pågrepet for dynamittyveri

Ett tonn dynamitt funnet i Flekkefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

To menn i 20-årsalderen ble mandag pågrepet og siktet for å ha deltatt i det store tyveriet av sprengstoff i Kvinesdal i helgen.

Tyveriet av rundt ett tonn dynamitt og tusen fenghetter skjedde fra et dynamittlager på Fosslandsheia i Kvinesdal i Vest-Agder i helgen. Lageret tilhører en entreprenør i Flekkefjord og ligger avsides til, melder NRK.

- Vi pågrep to menn mandag ettermiddag i Flekkefjord, og de er siktet for delaktighet i tyveriet, sier lensmann Jan Magne Olsen i Kvinesdal til NTB.

Politiet har også funnet dynamitt og fenghetter.

- Vi har funnet mye sprengstoff, og tror vi har kontroll på det som ble stjålet. Dynamitten ble funnet på ulike steder i Flekkefjord, sier lensmannen.

Han kan ikke utelukke at det blir flere pågripelser i saken. Politiet vurderer nå om de skal be om varetektsfengsling for de to pågrepne.

Det er ikke kjent hva dynamitten skulle brukes til.

- De to siktede har sittet i avhør, men jeg kan ikke gå nærmere inn på hva de har forklart, sier Olsen.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) ble varslet om tyveriet. Det er rutine i saker som gjelder større våpen- og ammunisjonstyverier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.