<strong> EVAKUERT:</strong>  IKEAs varehus i Anderlecht i Belgia ble evakuert etter en bombetrussel sist helg. Foto: REUTERS/SCANPIX.
EVAKUERT: IKEAs varehus i Anderlecht i Belgia ble evakuert etter en bombetrussel sist helg. Foto: REUTERS/SCANPIX. Vis mer

To pågrepet for IKEA-bomber

Skal ha stått bak sommerens bombeangrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Polsk politi har pågrepet og siktet to menn for å ha stått bak bombeangrep mot flere IKEA-varehus i Europa i sommer, skriver polske medier.

Bombene var trolig en del av et utpressingsforsøk mot den svenske møbelkjeden. De to pågrepne er begge 39 år gamle. Det er ikke kjent hva slags nasjonalitet de har.

Ifølge den polske radiostasjonen RMF leter politiet etter en tredje person, som kan være den som produserte sprengladningene.

Hjemmelagede bomber har de siste månedene gått av på IKEA-varehus i Belgia, Frankrike, Nederland og Tyskland, der to personer ble såret.

I september ble en bombe oppdaget utenfor et varehus i Tsjekkia, men politiet klarte å uskadeliggjøre den før den eksploderte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer