Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To pågrepet for Kongsvinger-drapet

Blir fremstilt for varetektsfengsling i dag, opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONGSVINGER (Dagbladet): To personer, deriblant en 21 år gammel mann, er pågrepet og blir fredag fremstilt for varetektsfengsling siktet for drapet på 18 år gamle Lars Erik Flem Andersen i Kongsvinger natt til 26. juli i år, opplyser Hedmark politidistrikt.

I forbindelse med drapssaken i Kongsvinger, siktet politiet onsdag to personer for drap eller medvirkning til dette, skriver politiet i en pressemelding.

Politiet er av den formening at det foreligger skjellig grunn til mistanke og bevisforspillelsesfare, heter det videre.

De to siktede vil bli framstilt for varetekt i Glåmdal tingrett i dag klokken 11 og klokken 13.

Lukkede dører

Fengslingsmøtet mot en 21 år gammel mann er i gang i tingretten. Rettsmøtet går for lukkede dører av hensyn til etterforskningen og den siktede.

Dagbladet følger fengslingsmøtene i Kongsvinger.

Etterlyste to menn

En 32 år gammel mann er fra før siktet for drapet. Han skal ifølge advokat hans, Christer Hedin, ikke fremstilles for varetektsfengsling i dag.

- Jeg har ikke hørt noe om det, så dette gjelder ikke min klient. Så dette må være positivt for saken til min klient, sier Hedin til Dagbladet.

Natt til søndag 26. juli ble Lars Erik Flem Andersen (18) funnet drept utenfor en pensjonistblokk i Kongsvinger.

Dagen etter ble en 32 år gammel mann siktet i saken. Han ble vartekstfengslet. 32-åringen ble senere løslatt, men drapssiktelsen mot ham besto.

Politiet har etterlyst to menn i forbindelse med drapet på Flem Andersen med status som vitner. Politiet gikk også ut med en fantomtegning av en mann som skal ha blitt sett i Sykehusskogen ikke langt unna det antatte drapsåstedet.

Den andre personen er en mann som luftet en hund i området der drapet skjedde.

Familien informert i går

FENGSLINGSMØTE: I dag fremstilles de to nye siktede for varetektsfengsling i Glåmdal tingrett. Nærmest politiadvokat Iren Johnsen dahl og politietterforsker Ingar Høye. Foto: Øistein Norum Monsen
FENGSLINGSMØTE: I dag fremstilles de to nye siktede for varetektsfengsling i Glåmdal tingrett. Nærmest politiadvokat Iren Johnsen dahl og politietterforsker Ingar Høye. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Flem Andersens pårørende ble informert om det mulige gjennombruddet i saken i går.

- De pårørende følger utviklingen med spenning. Samtidig gjorde de seg noen erfaringer ved forrige pågripelse der siktelsen fortsatt er opprettholdt, men betydelig svekket. Vi forholder oss til at det foreløpig kun er en pågripelse og at politiet mener det er skjellig grunn til mistanke. De pårørende kan enda ikke slå seg til ro, men følger dette med stor spenning, sier bistandsadvokat Jørn Mejdell Jakobsen som representerer familien og fosterfamilien til den drepte.

Ifølge bistandsadvokaten har de to nye siktede tilknytning til Kongsvinger.


Dagbladet kommer med mer.

DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat
DREPT: Lars Erik Flem Andersen (18). Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling