POLITIJAKT: Store politistyrker er involvert i etterforskningen av drapet. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIX
POLITIJAKT: Store politistyrker er involvert i etterforskningen av drapet. Foto: TOR ERIK SCHRØDER/SCANPIXVis mer

To pågrepet for Kristiansand-drapet

Meldte seg selv for Oslo-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| KRISTIANSAND/OSLO (Dagbladet): To menn er pågrepet for drapet på Levi Sørensen (20) i Kristiansand. De to har vært etterlyst internt i politiet og meldte seg frivillig for Oslo-politiet i dag.

- Jeg kan bekrefte at de to er pågrepet. De meldte seg frivillig ved Grønland politistasjon, og vil i løpet av helga bli transportert ned til Kristiansand, opplyser politiadvokat Jan Tallaksen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.

Stjålet bil Så seint som i dag klokka 18 kunngjorde Agder-politiet at de hadde to menn i kikkerten etter drapet, som etter mye å dømme skjedde i går. De ba spesielt folk i Østlands-området være på vakt siden en bil man antok de to hadde stjålet, var sett i Oslo.

Antakelsene viste seg altså å slå til.

- Jeg kan bekrefte at Oslo-politiet har pågrepet to personer i forbindelse med drapet i Kristiansand, sier vaktleder Per Olav Utgaard ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet mener de to mennene i begynnelsen av 20-åra, begge med bostedsadresse på Østlandet, er bekjente av drepte Sørensen, som i går ble funnet drept og dumpet i elva Otra, like ved Kristiansand brannstasjon i bydelen Lund.

Drapet skal ha skjedd i huset Sørensen bodde i, bare et par steinkast fra elvebredden, og liket skal så ha blitt fraktet - trolig i en beslaglagt tilhenger - ned til vannet.

Lite informasjon Politiet har vært tilbakeholdne med å gi ut detaljer om drapet, men Aftenposten mener å vite at polititeorien er følgende:

Sørensen lå og sov da han ble oppsøkt av pengeinnkrevere på grunn av angivelig ubetalt gjeld. Han skal ha blitt skutt i hodet og fått strupen skåret over, mens en jevnaldrende kamerat ble knivstukket, men kom seg fra stedet med livet i behold.

Den overlevende kameraten skal ha tatt seg til Sørlandet sykehus, som ligger i nærheten av drapsstedet, og er etter alt å dømme hovedvitnet i saken. Det er ikke klart om det er opplysninger fra ham som ledet til etterlysningene.

Politiet har iverksatt en intens teknisk og taktisk etterforskning med støtte fra Kripos, og blant gjenstandene som er hentet opp fra elva, er en kniv, som trolig er drapsvåpenet.

De to pågrepne vil trolig bli framstilt for fengsling i Kristiansand over helga.

Dagbladet følger saken.

DREPT: Levi Sørensen (20). Foto: PRIVAT
DREPT: Levi Sørensen (20). Foto: PRIVAT Vis mer