To pågrepet for millionran

Politiet mener de medvirket til ranet av 11 millioner kroner fra en verditransport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet pågrep tirsdag to personer de mener medvirket til ranet av 11 millioner kroner fra en verditransport i Bærum i april.

En av de to vekterne som kjørte bilen med pengene, har tilstått å ha vært med på ranet. Politiet har imidlertid lett etter flere andre som medvirket til ranet natt til 1. april. Tirsdag kveld ble to menn på henholdsvis 22 og 30 år pågrepet i Oslo, skriver Budstikkas nettutgave.

- Vi har hele tiden sagt at det har stått flere enn én bak ranet, og vi mener nå vi har pågrepet sentrale aktører, sier kriminalsjef Einar Aas i Asker og Bærum politidistrikt.

De to skal være norske statsborgere, men opprinnelig komme fra Bosnia. De vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling torsdag.

De to vekterne fra Vakt Service var på vei ut på jobb natt til 1. april for å forsyne banker med kontanter da de ble ranet. Begge vekterne ble først siktet for å ha vært med på ranet, men etter tre uker frafalt politiet siktelsen mot den ene. Den andre, en 23-årig mann, tilsto imidlertid å ha deltatt.

Ransutbyttet er ikke kommet til rette.

RANET VERDITRANSPORT: En av de to vekterne som kjørte bilen med pengene, har tilstått å ha vært med på ranet. Politiet har lett etter flere andre som medvirket til ranet natt til 1. april i år. Foto: HENNING LILLEGÅRD
RANET VERDITRANSPORT: En av de to vekterne som kjørte bilen med pengene, har tilstått å ha vært med på ranet. Politiet har lett etter flere andre som medvirket til ranet natt til 1. april i år. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer