To pågrepet for mordbrann- forsøk natt til 1. mai

Familie klarte å flykte fra flammene. Politiet etterforsker trusler mot beboer.

TOTALSKADD: Bolighuset i Vikersund brant praktisk talt ned til grunnen i natt. Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto
TOTALSKADD: Bolighuset i Vikersund brant praktisk talt ned til grunnen i natt. Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplysninger om truslene i forkant av brannen? Send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): To menn er i dag pågrepet og siktet etter mordbrannparagrafen etter en boligbrann i Vikersund i natt der sju personer var i livsfare.

Det skriver Nordre Buskerud Politidistrikt på Twitter.

- Det er mulig det blir flere pågripelser, skriver operasjonssentralen.

Politiet bekrefter også at en person som bodde i huset har mottatt trusler i forkant av den antatt påsatte brannen.

- Det har fremkommet trusler. I hvilken form ønsker jeg ikke å utdype, sier operasjonsleder Espen Sola ved Nordre Buskerud politidistrikt til Drammens Tidende.

Da brannen ble oppdaget i 01.50-tida i natt, skal det bare ha tatt fem-ti minutter før huset og en tilstøtende garasje var overtent. Et par i 40-åra og deres tre barn klarte sammen med to leieboere i kjelleretasjen å ta seg ut i siste liten.

Det tok bare en time før huset var helt nedbrent.

- Det har vært er dramatisk og traumatisk opplevelse for familien, men det viktigste er at alle klare å berge seg ut, sa operasjonsleder Kai Gudbrandsen i Nordre Buskerud politidistrikt til dt.no i morges.

Politiet fikk tidlig mistanke til at brannen var påsatt, og opplyste at Kripos ville bli bedt om bistand i etterforskningen.

Nordre Buskerud politidistrikt ville i kveld ikke opplyser overfor Dagbladet hvorvidt de pågrepne mennene er avhørt eller om de har fått oppnevnt forsvarsadvokater. Det er derfor ikke kjent hvordan mennene stiller seg til siktelsen.

Straffelovens § 148, den såkalte mordbrannparagrafen, tas i bruk mot personer som har stiftet brann der «tap av menneskeliv eller utstrakt ødeleggelse av fremmed eiendom lett kan forårsakes» eller medvirket til dette. Bestemmelsen har en minstestraff på to års fengsel.

Dagbladet.no kommer med mer.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer