To pågrepet for planer om terrorangrep i Berlin

Politiaksjon i moskeer.

 RAZZIA I BERLIN:  Tysk politi foran inngangen til Seituna cultural center i forbindelse med en aksjon mot ekstreme islamske miljøer torsdag. Foto: Michael Sohn, AP/NTB Scanpix.
RAZZIA I BERLIN: Tysk politi foran inngangen til Seituna cultural center i forbindelse med en aksjon mot ekstreme islamske miljøer torsdag. Foto: Michael Sohn, AP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To personer som er mistenkt for å planlegge et angrep, er pågrepet etter en politiaksjon i moskéer i Berlin, opplyser tysk politi.

Politi gjennomsøkte først en moské i Vest-Berlin før de to mistenkte ble oppdaget på en annen adresse sør i byen. Et område rundt en mistenkelig bil er avsperret.

Avisen Bild melder at det var politiets beredskapsstyrker som gjennomførte aksjonen.

Etter fem dager i helspenn senker belgiske myndigheter trusselvurderingen i hovedstaden Brussel ett hakk.

Nedgraderer i Brussel
Vurderingen har vært på høyeste nivå siden lørdag, men ble ifølge belgiske medier senket fra fire til tre torsdag.

Det betyr at myndighetene fortsatt mener det finnes en terrorfare, men at den ikke anses like alvorlig og umiddelbar. Trusselvurderingen står nå på tre for hele landet.

Statsminister Charles Michel har sagt han frykter et angrep i Brussel lignende det som kostet 130 mennesker livet i Paris 13. november. Belgisk politi jager fortsatt en av de antatte hovedmennene bak Paris-terroren, en av flere terrormistenkte med tilknytning til landet

(NTB).


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram