To pågrepet i Öcalan-demonstrasjon

To personer ble pågrepet med store mengder medbrakt stein under en protestdemonstrasjon mot dødsdommen mot Öcalan i Oslo i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Omlag 200 norske kurdere og politikere fra venstresida gjennomførte en rolig demonstrasjon foran Stortinget i ettermiddag. I demonstrasjonstoget var det også flere barn.

Etter demonstrasjonen beveget demonstrantene seg mot Frogner i Oslo, hvor den tyrkiske ambassaden ligger. Flere demonstranter ble kroppsvisitert av politiet, og det ble funnet stein og stokker i ryggsekker og vesker som demonstrantene bar. Politiet har foreløpig pågrepet to personer.

De mange politifolkene som hadde oppsyn med demonstrasjonen omringet demonstrantene under appellene og under marsjen gjennom Oslo. Politiet var utstyrt med køller og skjold.

Demonstrasjonen er nå offisielt over, og aktivistene er på vei tilbake til sentrum av Oslo.

Flere hundre mennesker møtte opp med flagg og bannere til den politiske demonstrasjonen utenfor Stortinget. Taktfaste rop om at PKK-lederen Öcalan måtte frigis, ble etterfulgt av bitre fordømmelser mot Tyrkia og norske myndigheter.

- Folk er desperate og deprimerte, sier norsk-kurderen Hasan Algünerhan til Dagbladet :på nettet.

Algünerhan er styremedlem i Det norske råd for kurdernes rettigheter. Han er også styremedlem i Kurdistan Arbeiderføderasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer