Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To pågrepet i terrorjakt i Brussel

To terrormistenkte personer er pågrepet i en politiaksjon i Brussel onsdag formiddag.

POLITIAKSJON: Belgisk politi posisjonerte seg tirsdag på et hustak i bydelen Forest. Foto: Reuters / NTB scanpix
POLITIAKSJON: Belgisk politi posisjonerte seg tirsdag på et hustak i bydelen Forest. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- To mistenkte militante er pågrepet etter skyting under en aksjon mot en bolig i Brussel, opplyste fjernsynskanalen VTM tidlig onsdag.

Like etter klokka 11 bekreftes opplysningene av belgisk politi.

Politiaksjonen startet tirsdag. Da ble en terrormistenkt drept og fire politifolk såret. Aksjonen pågikk utover kvelden og gjennom natten, ifølge avisen Le Soir.

Aksjonen knyttes til politiets arbeid i kjølvannet av terrorangrepet i Paris i november, og franske myndigheter bekreftet tirsdag at fransk politi er involvert i aksjonen.

Den terrormistenkte som ble drept, er ikke Saleh Abdeslam, den eneste av de antatte gjerningspersonene fra Paris-angrepene som fortsatt er på frifot.

De to som ble pågrepet onsdag formiddag, kan være de samme som belgiske medier har opplyst at politiet var på leting etter siden tirsdag.

Det ble meldt at to personer klarte å stikke av da politiet drepte en væpnet terrormistenkt person etter at fire politifolk var blitt såret i skuddveksling under en aksjon i bydelen Forest.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram