To pågrepet mistenkt for metanolsalg

Politiet frykter flere dødsfall som følge av den livsfarlige drikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spriten kan være solgt i ulik type emballasje, også flasker som kan ligne originalflasker. Politiet advarer derfor på det sterkeste mot å drikke sprit som ikke er originalvare.

NTB melder at det på tirsdag ble pågrepet en 75 år gammel mann fra Frogner i Oslo. Torsdag pågrep politiet en 57-åring fra Østlands-området. Begge er tidligere domfelt for ulovlig spritsalg.

To tusen liter

- I et lager som 75-åringen disponerer, ble det funnet et par tusen liter sprit. Spriten sto på 10-liters plastdunker, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiets teori er at 75-åringen har kjøpt spriten av 57-åringen. Spriten fra 75-åringens lager skal være solgt videre til flere.

- Det kan bli flere pågripelser i saken. Vi jobber ut fra at dette er relativt organisert, men vi er på et stadium i etterforskningen hvor vi forsøker å klarlegge dette, sier Hjort Kraby.

Døde i mai

5. mai i år døde en 64 år gammel Oslo-mann av metanolforgiftning. Det er dette dødsfallet som førte til at 75-åringen ble pågrepet onsdag.

- Jeg kan på grunn av bevisforspillelsesfaren foreløpig ikke si hva det er som pekte i retning 75-åringen, sier Hjort Kraby.

Da 64-åringen døde på Ullevål universitetssykehus opplyste politiet at mannen trolig hadde drukket giftig sprit mens han var på påskeferie i Østfold.

75-åringen skal imidlertid ha nektet i avhør for å ha solgt metanolholdig sprit. Han samtykket onsdag til å bli varetektsfengslet i fire uker. Fredag vil politiet også begjære 57-åringen varetektsfengslet i fire uker.

Siktet i fjor

Den 75 år gamle siktede mannen var ble også i fjor sommer pågrepet og siktet for salg av metanolholdig sprit. Den saken blir håndtert av Østfold politidistrikt.

- Framover vil vi foreta ytterligere avhør både av siktede og vitner i saken, sier Hjort Kraby.

Metanolholdig sprit tok livet av 14 nordmenn i løpet av halvannet år i 2002 og 2003.

(NTB)

ORIGINALEMBALASJE:</B> Den dødelige spriten var helt over på <font face="arial, helvetica, sans-serif">«Absolut Vodka »</font> flasker.
LIVSFARLIG: </B> Her sjekker overingeniør Nina Ovrum Jacobsen ved Kripos laboratorium i Oslo metanolinnholdet i flere tusen liter sprit.