To pågrepet og siktet for drapsforsøk etter skyteepisode på Holmlia i Oslo

To unge menn er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en 21 år gammel mann ble kritisk skadd i en skyteepisode på Holmlia i Oslo natt til lørdag.

TO PÅGREPET: To unge menn er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en 21 år gammel mann ble kritisk skadd i en skyteepisode på Holmlia i Oslo natt til lørdag. Her jobber politiet på åstedet. Foto: Daniel Laabak/Dagbladet
TO PÅGREPET: To unge menn er pågrepet og siktet for drapsforsøk etter at en 21 år gammel mann ble kritisk skadd i en skyteepisode på Holmlia i Oslo natt til lørdag. Her jobber politiet på åstedet. Foto: Daniel Laabak/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet fant den skadde mannen ute på gaten i Dyretråkket like over midnatt natt til lørdag. Da hadde vitner i området varslet politiet om skyting og flere personer som løp vekk fra området.

Mens den unge mannen ble fraktet til sykehus med skader i hodet og halsen, innledet politiet en omfattende etterforskning mot et kjent kriminelt miljø og startet letingen etter gjerningsmennene.

– Vi har pågrepet og siktet to unge menn for drapsforsøk eller medvirkning til dette, sier Grete Lien Metlid, som leder enheten for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt, til NTB lørdag ettermiddag.

I avhør

Ved 21.30-tiden lørdag opplyser hun at de to pågrepne har vært i avhør.

–Men vi ønsker ikke å si noe om hva de sier i avhørene, eller om de har forklart seg. Det er det taktiske grunner til, vi holder på med flere andre avhør parallelt, sier Metlid.

Politiet kan foreløpig ikke slå fast at de faktisk har pågrepet personen som skjøt. De utelukker heller ikke flere pågripelser.

–Vi utelukker ingenting. Det er opplysninger om flere personer på stedet, sier Metlid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer