Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- To pågrepet på flyplassen i Istanbul etter nattklubbangrepet

Det melder AFP.

NYTTÅRSTRAGEDIE: Nye overvåkingsbilder viser trolig gjerningsmannen bak terroren i Tyrkia i det øyeblikket han avfyrer de første skuddene utenfor nattklubben Reina i Istanbul nyttårsnatta. Video: AP DV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nyhetsbyrået AFP melder at to personer skal være arrestert på flyplassen i Istanbul etter nattklubbangrepet som fant sted natt til 1. januar.

Reuters skriver at de to personene skal være utenlandske statsborgere.

Samtidig melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu at totalt seks mennesker i dag er pågrepet i tilknytning til angrepet. Anadolu siterer ikke-navngitte sikkerhetskilder, og opplysningene er ennå ikke bekreftet av tyrkiske myndigheter.

Ifølge NTB er totalt 16 personer pågrepet etter angrepet.

I går skrev CNN Türk at åtte personer skal ha blitt pågrepet i den tyrkiske storbyen. Hvilken tilknytning tyrkiske myndigheter mener de skal ha hatt til angrepet mot nattklubben Reina, er uvisst.

Gjerningsmannen drepte 39 personer og såret ytterligere 65.

Av de drepte er 27 utlendinger og 11 tyrkere så langt identifisert, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Blant utledningene var statsborgere fra Israel, Russland, Canada, Frankrike, Tunisia, Libanon, India, Belgia, Jordan og Saudi-Arabia.

I går formiddag tok IS på seg skylda for nattklubbangrepet i en uttalelse.

Så langt har ikke politiet lyktes i å identifisere gjerningspersonen, men ifølge tyrkiske medier tror man at han kommer fra enten Usbekistan eller Kyrgisistan, skriver nyhetsbyrået AP.

Ifølge AlJazeera har politiet innhentet fingeravtrykk, noe de håper at kan resultere i at de snart får identifisert mannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling