To palestinere drept i flyktningleir

To palestinere ble drept da israelske stridsvogner natt til mandag rykket inn i flyktningleiren Rafah i Gaza by, melder palestinske sykehuskilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den ene drepte, en 24 år gammel mann, omkom etter å ha blitt truffet i hodet av en kule. Den andre skal være en palestinsk soldat.

Ifølge kildene er en tredje person hardt skadet etter skuddvekslingene, men fordi det fortsatt pågår harde kamper i flyktningleiren er han ennå ikke brakt til sykehus.

Til sammen åtte israelske stridsvogner og bulldosere kjørte inn i leiren og ødela fire hus, melder palestinske sikkerhetskilder.

Regjeringen var samlet til krisemøte etter at minst 21 israelere er blitt drept av militante palestinere i løpet av ett døgn.

Ifølge en uttalelse vedtok krisemøtet at det skal iverksettes omfattende tiltak overfor palestinerne for å få slutt på volden, men det ble ikke opplyst i detalj om konkrete aksjoner.

Israelske kommentatorer spekulerer imidlertid i at regjeringens sikkerhetsutvalg ga grønt lys for å øke styrken på gjengjeldelsesangrepene i de palestinske områdene.

NTB