To palestinere skutt og drept

To palestinere ble tirsdag skutt og drept av israelske soldater i Gaza og på Vestbredden. Den ene av de drepte skal være en mentalt tilbakestående mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den første var en mentalt tilbakestående mann i 40-åra som ble skutt og drept i det nordlige Gaza. Han skal ha forsøkt å snike seg inn i Israel, sa israelerne da de overleverte liket til palestinske sikkerhetsstyrker.

I en annen episode i ettermiddag ble en 27 år gammel mann drept i et sammenstøt mellom steinkastende palestinere og israelske soldater i Qalqilya på Vestbredden.

Tidligere i dag opplyste den israelske hæren at tre palestinske granater ble skutt mot en jødisk bosetting i Gaza-stripen.

Granatene var de første som er avfyrt av palestinere siden president Yasser Arafat søndag ga ordre om at slike angrep skulle stanses. Granatangrepene mot Israel og jødiske bosettinger har ofte utløst voldsomme reaksjoner mot palestinske bygninger og politistasjoner.

Bortimot 7 000 jødiske bosettere bor i 17 bosettinger blant de 1,2 millioner palestinerne i Gaza.

Iberegnet dødsfallene i dag, er til sammen 489 mennesker drept siden intifadaen blusset opp i fjor høst, hvorav 402 palestinere og 13 israelske palestinere. De øvrige er israelere.

(NTB)