To par arrestert i Bolivia

I Bolivia har politiet arrestert to par i forbindelse med kokainsaken tre norske jentene er involvert i.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etter det Dagbladet forstår skal ingen av de pågrepne denne helga være norske.

Men den ene - som politiet nå utpeker som hovedmannen «Rodrigo», skal ha tilknytning til Norge. Dette ifølge advokat Carl Bore som representerer den fengslede norske 18-åringen i saken.

- Ja, det kan se ut til at vedkommende har tilknytning til Norge. Utfra etternavnet kan det se ut til at han har familie her, sier Bore til Dagbladet.no.

Leverte kokainkofferten

«Rodrigo» skal være den som overleverte kofferten med narkotika til de tre siktede norske kvinnene på hotellrommet i Santa Cruz.

Han skal etter det Dagbladet.no kjenner til, også ha forbindelse med kjæresteparet paret som har vært i politiets søkelys siden arrestasjonene i mai. Paret forsvant like etter at de tre siktede og den enes datter (2) ble stanset på flyplassen i Cochabamba.

Fremdeles fengslet
Siden 19. mai i år har tre norske kvinner på 17, 18 og 21 år sittet fengslet i Bolivia. Kvinnene ble arrestert på flyplassen i Cochabamba for å ha 22,5 kilo kokain i bagasjen. De tre sitter fortsatt varetektsfengslet mens saken etterforskes.

Den norske ambassaden i Argentina, som er sideakkreditert til Bolivia, opplyste seint i går kveld til Dagbladet at ingen av de fire som er arrestert skal være nordmenn. Hvis det hadde vært tilfelle ville norske myndigheter etter gjeldende rutiner blitt varslet i løpet av kort tid.

De tre norske jentene har nå sittet én måned i fengsel i Cochabamba. Familiene deres arbeider for å få dem løslatt mot kausjon i månedene fram til rettssaken deres starter i Bolivia. Blant annet forsøker familien å finne jobber til jentene, noe som skal gjøre det enklere for dem å få innvilget søknad om kausjon.

FENGSLET: Her i kvinneavdelingen ved San Sebastian-fengselet i Cochabamba, sitter de tre norske kvinnene fengslet siktet for smugling av 22 kilo kokain. Nå er ytterligere fire stykker arrestert i saken. Foto: Ørjan F. Ellingvåg
FENGSLET: Her i kvinneavdelingen ved San Sebastian-fengselet i Cochabamba, sitter de tre norske kvinnene fengslet siktet for smugling av 22 kilo kokain. Nå er ytterligere fire stykker arrestert i saken. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer

Kom hjem

Også Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) har engasjert seg og hjelper blant annet til med å finne steder jentene eventuelt kan få bo.

På fredag kunne den norske ambassaden i Buenos Aires i Argentina bekrefte at de to år gamle datteren til den 21-årige kvinnen har kommet hjem. UD har bistått familien med å få barnet ut av fengselet, hvor hun var i nesten en måned med sin arresterte mor.

To par arrestert i Bolivia