To paraglidere falt i bakken på Voss

- Letningen er nå avblåst, fordi det virker som om de har pakket sammen og kommet seg videre selv.

LETEAKSJON: Den ene er funnet, og mannskaper leter nå etter den andre mannen, som trolig sitter fast i et bratt område. Foto: Vegard Aas / Presse 3.0
LETEAKSJON: Den ene er funnet, og mannskaper leter nå etter den andre mannen, som trolig sitter fast i et bratt område. Foto: Vegard Aas / Presse 3.0Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To paragliderpiloter har, uavhengig av hverandre, falt ned i området Hangur - Bavallen, melder avisa Hordaland.

Arne Hillestad, ansvarlig for hang- og paragliding i Norsk Luftsportforbund, opplyser til Dagbladet at begge paragliderne ser ut til å kommet fra det i god behold.

- Letningen er nå avblåst, fordi det virker som om de har pakket sammen og kommet seg videre selv. Vi har ikke vært i kontakt med dem ennå, sier han.

- Dette var ikke en del av konkurranse på Veko, sier Hillestad.

Avisa Hordaland skriver at de to meldingene om at to paragliderpiloter hadde styrtet sannsynligvis kom at at samme ulykke var observert av flere personer.

Da politiet fikk melding om ulykken ble det en stor utrykning fra politiet.

- Vi vet ikke så mye ennå, den ene ble hengende fast i et tre, og klarte å komme seg ned uten bistand, men den andre har trolig landet i et svært bratt område, og vi har ikke fått kontakt med denne personen, opplyste operasjonsleder Jan Steimler ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Akkurat nå foregår Ekstremsportveko på Voss, ifølge programmet var det planlagt paragliding som aktivitet fra 9 til 16 i dag.

Forrige helg, før Ekstremsportveko var i gang, ble en britisk kajakkpadler i 20-åra meldt savnet på Voss.