POLITI I GATENE: Tre politimenn i Nice sentrum etter angrepet som fant sted torsdag kveld, hvor 84 mennesker mistet livet. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
POLITI I GATENE: Tre politimenn i Nice sentrum etter angrepet som fant sted torsdag kveld, hvor 84 mennesker mistet livet. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- To personer arrestert i Nice i forbindelse med angrepet

Det melder den franske TV-kanalen BFM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Enda to personer skal være pågrepet i forbindelse med angrepet som fant sted i Nice torsdag kveld, skriver den franske TV-kanalen BFM.

Arrestasjonene skal ha skjedd søndag morgen.

Ifølge Sky News skal det være snakk om en kvinne og en mann med tilknytning til gjerningsmannen.

Nyhetsbyrået Reuters skriver at informasjonen kommer fra en kilde i rettsvesenet.

Agnes Thibault Lecuivre, talsmann for anti-terror gruppa, har bekreftet arrestasjonene, men ønsker ikke å komme med flere detaljer, skriver CNN.

Ifølge AFP skal gjerningsmannen også ha oppsøkt strandpromenaden med lastebilen to ganger før angrepet, skriver Sky News.


Fem personer pågrepet fra før

Fra før er fem personer - fire menn og gjerningsmannens ekskone - pågrepet og sitter i politiets varetekt.

30 000 mennesker var samlet på strandpromenaden i Nice i anledning den franske nasjonaldagen da en lastebil kom kjørende inn i folkemengden.

84 mennesker mistet livet og 300 mennesker skal være skadd som følge av angrepet, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Gjerningsmannen er identifisert som fransk-tunisiske Mohamed Lahouaiej Bouhlel. Han ble funnet i død i passasjersetet fredag.

- Kan ikke tro det som har skjedd

Det er ikke klart hva motivet for angrepet skal ha vært.

Aamaq, nyhetsbyrået til terrorgruppa IS, siterte i går sikkerhetskilder på at IS har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet i Nice. De skriver at angrepet ble utført av en «soldat» fra terrorgruppa Den islamske stat (IS), men det er fortsatt ikke klart om terroristen faktisk hadde bånd til terrrogruppa.

Familiemedlemmer i Tunisia fortalte lørdag om sjokket.

- Mohammed hadde en god jobb. Han var gift med min kusine i ni år. Han dro til Frankrike for å jobbe som sjåfør og hadde to døtre og en sønn, han hadde absolutt alt. Det betyr ikke at han ikke hadde noen problemer. Men han fortalte oss ikke at han skulle gjøre noe sånt. Familien vår kan bare ikke tro hva som har skjedd, sier Jaber Bouhlel.


Dagbladet kommer med mer.


I SJOKK Broren til gjerningsmannen i Nice er i sjokk over hva broren gjorde, da han drepte mange uskyldige mennesker på strandpromenaden i Nice, Frankrike. Video: AP / ARAB24 Vis mer