To personer drept i branner

Dødsbranner på Moi og Laksevåg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En person er funnet død etter en brann i et privat hjem på Moi i Rogaland.

Ikke identifisert

Personen er ikke identifisert.

- Det er registrert en person på adressen, men vi kjenner ikke til om det er vedkommende som er funnet død, opplyser operasjonsleder Henning Andersen i Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Andersen sier til Dagbladet.no at det tok omlag en time fra brannen ble meldt til røykdykkere kunne undersøke huset.

Operasjonslederen har ingen informasjon om årsaken til brannen.

Full fyr

Huset ble like før klokken 04 i natt meldt å være i full fyr.

- Det vet vi ikke enda. Det har ikke vært mulig for oss å komme oss inn i huset enda, opplyste vaktkommandør Kjell Bjørnsen i Brannvesenet Sør-Rogaland til Dagbladet.no i 04-tiden.

Huset er trolig en enebolig, og ligger mellom E39 og jernbanen.

Gjenopplivning forgjeves

Ifølge NTB omkom en 89 år gammel mann natt til lørdag i en brann på Laksevåg i Bergen.

Brannen ble meldt klokken 1 natt til lørdag og var begrenset til mannens leilighet i andre etasje av en firemannsbolig. 89-åringen var livløs da han ble hentet ut av leiligheten og gjenopplivningsforsøkene var forgjeves.

- Det var naboer som meldte fra om brannen. Skadene i leiligheten er stort sett begrenset til ett rom, sier Ronny Jarle Lentføhr, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, til NTB.

Beboerne i de andre leilighetene ble evakuert i forbindelse med brannen, men kunne returnere etter at brannvesen og politi var ferdige på stedet. Kriminalteknikere vil undersøke åstedet i løpet av lørdag.

Brannen etterforskes ifølge NTB ved Bergen Sentrum politistasjon, men Lentføhr understreker at det ikke er mistanke om noe kriminelt.