To personer drept i eksplosjon i leilighet i Sverige

I Nyköping.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): To personer har omkommet etter en eksplosjon i et boligområde i Nyköping i Sverige i 16-tida, melder Expressen.

Flere vinduer i en leilighet har blåst ut. Vitner melder om et kraftig smell. Mannen som eier leilighetskomplekset tror det er en spengladning som har gått av.

- Politiet sperrer av området fordi det fremdeles er eksplosjonsfare. Vi tar hånd om mennesker etter beste evne, sier direktør Christer Gustavsson i firmaet som eier komplekset.

Eksplosjonen skjedde i boligområdet Brankärr ved 16-tiden mandag, skriver Expressen. Stockholmspolitiet var like etter på plass med bombespesialister, men det er fortsatt uklart hva som forårsaket eksplosjonen. En av personene døde på stedet, mens den andre fikk livstruende skader og døde senere på sykehus. Ingen av dem var mandag kveld identifisert.

- Vi er ikke sikre på hvem de er, sier Fredrik Wallén, talsperson ved Södermanlandspolisen. Vinduer i leilighetsbygget ble knust og blåst ut da det smalt, og flere naboer forteller at smellet var kraftig, og at det deretter veltet ut røyk fra leiligheten.

- Vi vet ikke hva som er skjedd. Det er helt åpenbart at en stor sprengladning har eksplodert. Vi forsøker nå å danne oss et bilde av situasjonen, sier styreleder Christer Gustavsson i boligsameiet.

Politiet har sperret av et stort område på begge sider av den sprengte leiligheten, men det skal ikke være risiko for flere eksplosjoner.