OMKOM: De to personene som styrtet i en åker i Råde i Østfold omkom. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
OMKOM: De to personene som styrtet i en åker i Råde i Østfold omkom. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

To personer drept i flystyrt i Råde

- Det virket som det mistet all fart, og gikk rett i bakken, sier øyenvitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| RÅDE/OSLO (Dagbladet): To personer omkom etter at de styrtet i en åker 30-40 meter unna Tomb jordbruksskole i Råde i Østfold. Flyet som styrtet er et mikrofly, og det skal bare ha vært de to om bord, opplyser Rune Kristian Arneberg ved Østfold politidistrikt.

Vrakdelene ligger spredt utover et lite område i åkeren, og flyet er fullstendig utbrent.

TO DREPT I STYRT: To personer omkom etter at de styrtet i en åker 30-40 meter unna Tomb jordbruksskole i Råde i Østfold. Foto: Alexander Lund
TO DREPT I STYRT: To personer omkom etter at de styrtet i en åker 30-40 meter unna Tomb jordbruksskole i Råde i Østfold. Foto: Alexander Lund Vis mer

- Det begynte å brenne, men brannvesenet var kjapt på stedet og fikk slukket det, slik at det ikke spredte seg, sier innsatsleder Anders Strømsæther til Dagbladets reporter på stedet.

Politiet fikk melding om ulykka klokka 15.22, og det ble da sendt redningshelikopter fra Rygge og luftambulanse fra Lørenskog, i tillegg til at nødetatene rykket ut.

- HJEMMEHØRENDE I OMRÅDET: Ifølge innsatsleder Anders Strømsæther var det to menn i henholdsvis 30- og 40-årsalderen som styrtet i et mikrofly i ettermiddag. Minst en av dem skal være hjemmehørende i området. Foto: Torgeir Krokfjord / Dagbladet.
- HJEMMEHØRENDE I OMRÅDET: Ifølge innsatsleder Anders Strømsæther var det to menn i henholdsvis 30- og 40-årsalderen som styrtet i et mikrofly i ettermiddag. Minst en av dem skal være hjemmehørende i området. Foto: Torgeir Krokfjord / Dagbladet. Vis mer

- Det var to menn i 30-40-årsalderen som omkom. Minst en av dem var hjemmehørende i distriktet. Flyet tilhørte også nærområdet, og hadde ikke kapasitet til å fly lenge, sier Strømsæther.

Et øyenvitne forteller til Fredrikstad Blad at det satt to personer i flyet da det styrtet, og at flyet skulle fly over biogassanlegget på Tomb jordbruksskole og fløy flere runder over området.

FLYSTYRT: To personer omkom etter at et mikrofly styrtet i Råde i Østfold. Foto: Nils Håkon Sandersen
FLYSTYRT: To personer omkom etter at et mikrofly styrtet i Råde i Østfold. Foto: Nils Håkon Sandersen Vis mer

- Flyet fløy normalt helt til det skulle svinge. Da virket det som det mistet all fart, og gikk rett i bakken, sier vitnet, som angivelig skal ha stått bare noen hundre meter unna der flyet traff bakken.

- Flyet var overtent nesten med en gang etter flystyrten, forteller øyenvitnet.

Innsatsleder Anders Strømsæther vil ikke bekrefte opplysningene, og påpeker at det fremdeles er uklart hva som er foranledningen til flystyrten.

Det er opprettet et kriseteam for vitner og pårørende på ulykkesstedet. Strømsæther opplyser i 17-tida at de to omkomne fortsatt befinner seg inne i flyet.

— Det var øyenvitner til ulykken, og pårørende av de omkomne befant seg ikke langt unna. Disse kan han sett ulykken, sier Strømsæther til Fredrikstad Blad.