Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To personer druknet utenfor Larvik etter fisketur. Den ene falt i vannet og den andre forsøkte å hjelpe

I slekt.

ULYKKE: To personer er bekreftet omkommet etter en drukningsulykke utenfor Larvik. De to omkomne er i slekt. Foto: Geir Eriksen
ULYKKE: To personer er bekreftet omkommet etter en drukningsulykke utenfor Larvik. De to omkomne er i slekt. Foto: Geir Eriksen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag kveld kom det inn melding om en mulig drukningsulykke ved Mølen utenfor Larvik der to personer ble hentet opp fra vannet i en storstilt redningsaksjon.

Personene ble fraktet til Ullevål sykehus med Sea King redningshelikopter og med luftambulanse, men livene til de to sto ikke til å redde.

Det ble også utført hjerte- og lungeredning på stedet.

- De to hadde vært på fisketur på stedet. Den ene falt i vannet og den andre forsøkte å hjelpe. Sak er opprettet og begge er besluttet obdusert, meldte politiet.

Snakket dårlig norsk Operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Jan Kristian Johnsrud, spesifiserer overfor Dagbladet.

- Det er tre personer som har vært og fisket. Den ene har falt i vannet og så har en av de andre forsøkt å hjelpe ham. Deretter har han falt i vannet selv. De var antakeligvis ikke veldig svømmekyndige, og gikk under vann. Så ringte den tredje personen for å få hjelp, men det oppsto noen problemer da han snakket dårlig norsk, sier han.

De to personene som ble hentet opp fra vannet er i slekt med hverandre, og de var av utenlandsk opprinnelse. Han understreker samtidig at han fortsatt ikke er sikker på om de pårørende er underrettet.

Han vil av denne grunn heller ikke gå i dybden på hvorvidt de omkomne var turister, eller utenlandske statsborgere bosatt i Norge.

- Det er klart at det er en utfordring for oss, sier Johnsrud.

- Trykka på den store knappen Selv om språket var en utfordring innledningsvis, og kanskje gjorde at det tok litt lang tid, gikk det raskt da varslingene først gikk.

- Det gikk veldig fort. Varslingene fikk fort da vi fikk beskjed. Både politiet, brann og helsepersonale rykka raskt. Både seaking og redningsskøyta rykka samtidig. Vi trykka på den store knappen, sier han.

Det ble også i tiden etter at de to ble fløyet til Ullevål søkt med dykkere for å forsikre seg om at det ikke var flere personer i vannet.

Ulykkesstedet er et kjent og populært turområde, og er i tillegg et sted brettseilere ofte benytter seg av.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!