To personer er siktet etter imam-angrepet mandag

De to skal være far og sønn.

GRØNLAND: Imam Ali Shah ble angrepet på Grønland med stikkvåpen av maskert person. Foto: Kjetil Magne Sørenes / Dagbladet
GRØNLAND: Imam Ali Shah ble angrepet på Grønland med stikkvåpen av maskert person. Foto: Kjetil Magne Sørenes / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De to er far og sønn, opplyser seksjonssjef Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt torsdag kveld.

- Vi foretok en ransakelse hjemme hos dem og har i den forbindelse siktet de to. Begge er avhørt, men vi har valgt å ikke pågripe dem, sier Metlid til NTB.

Hun understreker at siktelsene ikke endrer noe i etterforskningen. Politiet vet fortsatt ikke hvem som står bak angrepet på imamen.

Forsvareren til en av dem, Øyvind Bergøy Pedersen, sier hans klient er uskyldig.

- Det er helt naturlig at politiet gjør jobben sin. Det er ikke noe hyggelig å få politiet på døren, men det er en del av etterforskningen. Min klient har ikke noe å skjule, sier han til NRK.

En av de siktede er en mann i 50-årene som ble avhørt av politiet kort tid etter at imamen ble stukket ned utenfor sin bolig på Grønland. Mannen ble ikke pågrepet. Metlid understreker at de etterforsker bredt, og at dette bare er et av flere spor i saken.

Avhørt av politiet Kort tid etter at Ali Shah ble knivstukket avhørte politiet en mann i 50-årene. Dette er ifølge NRK den ene mannen som politiet har tatt ut en siktelse mot.

Siktelsen skal være rutinemessig tatt ut da politiet foretok en ransaking i mannens bopel. Mannen skal ikke være tidligere domfelt i Norge.

Seksjonsleder Grete Metlid i Oslo politidistrikt understreker at de etterforsker bredt, og at dette bare er et av flere spor i saken. Mannens forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen sier hans klient er uskyldig.

- Det er helt naturlig at politiet gjør jobben sin. Det er ikke noe hyggelig å få politiet på døren, men det er en del av etterforskningen. Min klient har ikke noe å skjule og jeg er glad for at politiet har gjort jobben sin, sier han.

Melding på mandag Politiet fikk på mandag klokka 23.16 melding om en knivstikking i Motzfeldts gate på Grønland. En mann i 60-årene ble fraktet til sykehus.

Denne mannen ble senere identifisert som imam Nehmat Ali Shah.

Menigheten Central Jamaat Ahle-Sunnat ble grunnlagt i 1977 og har mer enn 5.000 medlemmer. Den var i utgangspunktet et samlingssted for førstegenerasjonsinnvandrere fra Pakistan. 

I dag er menigheten Norges største. Selve moskeen i Motzfeldts gate 10 ble åpnet i 2006 og har plass til rundt 2.500 personer, ifølge NTB.

Saken oppdateres.

ÉN PERSON SIKTET: Imam Nehmat Ali Shah ledet id al-fitr feiringen sammen med rundt 5000 mennesker som besøkte Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat moskeen i Oslo fredag. Mandag ble han knivstukket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ÉN PERSON SIKTET: Imam Nehmat Ali Shah ledet id al-fitr feiringen sammen med rundt 5000 mennesker som besøkte Central Jamaat-e Ahl-e Sunnat moskeen i Oslo fredag. Mandag ble han knivstukket. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer