Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To personer etterlyst etter kirkebrannen

- Sannsynlig teori at Østre Porsgrunn kirke ble påtent, sier politiet til Dagbladet.

TO PERSONER ETTERLYST: Østre Porsgrunn kirke brant til grunnen natt til mandag. To personer sett i forkant av brannen er nå etterlyst av politiet. Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix
TO PERSONER ETTERLYST: Østre Porsgrunn kirke brant til grunnen natt til mandag. To personer sett i forkant av brannen er nå etterlyst av politiet. Foto: Per Eirik Hekkelstrand / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet etterlyser to personer som ble observert på moped i området ved Østre Porsgrunn kirke i forkant av brannen som først ble meldt klokken 03.15 natt til mandag. Den 250 år gamle kirken ble totalskadd.

Funn under etterforskningen gjør at politiet nå mener at brannen kan være påtent.

- Vi etterlyser disse etter tips fra publikum. Vi vet ikke om de har noe med brannene å gjøre, men de er sett i nærheten kort tid før brannen og kan uansett ha interessant informasjon, sier politiadvokat Jon Borgen ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Opplysninger om to personer som er sett løpende ved brannåstedet i samme tidsrom er også av interesse, sier politiadvokaten.

Politiet har funnet det de mener er restene av to søppeldunker ved kirkeveggen, som trolig er fraktet 20-30 meter fra menighetshuset i nærheten, og er derfor «svært interessert i observasjoner i området fra søndag ettermiddag og fram til brannen startet».

- Det er snakk om sort-grønne dunker som er litt vanligere enn vanlige husholdningssøppeldunker. Det kan være at noen har tatt disse, lagt dem ved kirka og tent på, sier Borgen.
- Politiet er derfor svært interessert i eventuelle observasjoner i dette området fra søndag ettermiddag og fram til brannen startet natt til mandag, skriver politiet videre i pressemeldingen. 

Kirken var en av landets største rokokkobygninger. Den vakre trekirken - en av landets største rokokkobygninger, het opprinnelig Jesu Kirke i Østre Porsgrunn. Den sto ferdig i 1760 etter store pengegaver fra byens rike jernverkseiere, ifølge kulturminneåret.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling