ØRSTA SKISENTER:  Politiet fikk i halv ni-tiden i kveld melding om snøskred ved Ørsta Skisenter. Personene som var savnet skal nå være funnet, ifølge politiet. Foto: Magne Krumsvik
ØRSTA SKISENTER: Politiet fikk i halv ni-tiden i kveld melding om snøskred ved Ørsta Skisenter. Personene som var savnet skal nå være funnet, ifølge politiet. Foto: Magne KrumsvikVis mer

To personer funnet etter skred

Politiet tror de har funnet alle savnede, men utfører likevel grundig søk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I kveld ved halv ni-tiden fikk politiet inn en melding om at det hadde gått et skred ved Ørsta Skisenter i Bondalen i Ørsta. To personer var savnet etter skredet, og store ressurser ble satt inn for å finne dem, deriblandt letemannskaper fra Røde Kors, lavinehunder og helikoptre.

Fortsetter søk
Ved halv ti-tiden kunne politiet opplyse om at de hadde funnet de savnede personene, en av dem noe skadet og en annen uten skader. Grundige søk etter andre personer blir likevel utført sent i kveld, for å forsikre seg om at det ikke var flere personer tatt av skredet.

- Vi snakket med den ene av personene og dannet oss et bilde av situasjonen. Det ser ut til at det kun var to personer som ble tatt av skredet, men vi fortsetter søket for å være sikre på at ingen flere personer er tatt av skredet, sa operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt Trygve Ødegård.

Sterk vind
Skredet ble lokalisert rundt 6-700 meter fra veien. Ørsta Skisenter meldte tidligere i kveld på sine nettsider at trekkene kunne bli stengt på kort varsel grunnet sterk vind i området.