To personer funnet i live i Trondheimsfjorden

Politiet: - Liten sjanse for å finne de savnede i live.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer er funnet i live etter at fem personer ble meldt savnet i Trondheimsfjorden i dag. En er funnet omkommet, og to personer er fortsatt savnet.

Sent tirsdag kveld avsluttet letingen på fjorden etter de to. Politiet vurderer det som lite sannsynlig å finne dem i live. Mannskaper fra Røde Kors fortsetter strandsøk utover natten.

- Letingen etter de to antatt omkomne vil bli gjenopptatt onsdag. De pårørende er varslet, opplyser pressetalsmann Geir Olav Granbo i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

I følge pressetalsmann ved Trondheim politikammer, Geir Olav Granbo, skal båten de fem befant seg i ha kantret.


Reddet

- Vi kan bekrefte at to menn fra Trondheim ble reddet av et helikopter i kveld. De satt på baugen til den kantrete båten  da redningshelikopteret fant dem ved Statsbygda i Tronsheimsfjorden. Begge var svært forkomne og nedkjølte, og preget av at de har liggi mange timer i sjøen, sier Granbo til Dagbladet.no.

Mennene er nå sendt til St. Olavs Hostpital. De skal begge være i fin fysisk form. Kommunikasjonsrådgiver ved St. Olavs Hostpital, Jørn Fremstad forteller til Dagbladet.no at mennene selv gikk for egen maskin inn på sykehuset da de kom.

- De to mennene er på henholdsvis 40 og 46 år. De er ikke alvorlig nedkjølt, og har heller ingen andre alvorlige fysiske skader etter hendelsen, men begge er selvfølgelig både medtatt og preget av det som har skjedd. De vil derfor bli på sykehuset over natten, forteller Fremstad.

I følge Adressa.no skal de to ha holdt seg fast til vraket av båten siden i går.

Båten er nå sikret av politiet, som vil gjøre tekniske undersøkelser av den. De vet foreløpig ikke noe om hva slags stand båten var i da de fem mennene dro ut på tur med den i går.


Omkommet
Klokken 13.30 i dag ble en av de fem mennene funnet omkommet.

Politiet vet fremdeles ikke hva som har skjedd med verken han eller de andre involverte i ulykken.

- Det eneste vi vet sikkert så langt er at båten de befant seg i har gått rundt, sier Granbo.

REDDES: Her blir to av mennene som har vært savnet etter båtforliset i Trondheimsfjorden reddet av et helikopter. Foto: NED ALLY
REDDES: Her blir to av mennene som har vært savnet etter båtforliset i Trondheimsfjorden reddet av et helikopter. Foto: NED ALLY Vis mer

De to mennene som er funnet i live har bekreftet at de tilsammen var fem menn i båten. I følge Granbo er alle de fem mennene i 40-årsalderen og bosatt i Trondheim.

- Vi jobber fremdeles med identifiseringen av mennene, og kan derfor ikke gå ut med ytterligere opplysninger om dem, forteller han.

Søker etter to
En storstilt redningsaksjon ble satt i gang tirsdag ettermiddag.

- Det foregår nå en storstilt redningsaksjon. Både helikoptre og flere båter er involvert i søket, sa Granbo tidligere i kveld.

To personer funnet i live i Trondheimsfjorden
OVERLEVENDE: En av de overlevende etter båtforliset i Trondheimsfjorden blir tatt ombord i redningshelikopteret fra 330-skvadronen tirsdag ettermiddag.
BERGES: Mannskaper fra 330-skvadronen berget tirsdag ettermiddag to personer fra en havarert båt i Trondheimsfjorden.
LETER: Flere båter og et Sea King redningshelikopter deltok tirsdag ettermiddag i letingen etter overlevende i farvannet mellom Munkholmen og Vandvikan i Trondheimsfjorden der det antas at en skjærgårdsjeep har havarert.
BÅTER: - Det foregår nå en storstilt redningsaksjon. Både helikoptre og flere båter er involvert i søket, opplyser pressetalsmann ved Trondheim politikammer, Geir Olav Granbo til Dagbladet.no.