- To personer funnet omkommet etter helikopterstyrt i Danmark

Letes fortsatt etter flere personer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Er du i området? Har du informasjon eller bilder? Kontakt oss på 00 47 24 00 00 00 eller send MMS/SMS til 2400 eller 2400@dagbladet.no.

(Dagbladet/NTB): Et sivilt helikopter styrtet fredag i havet mellom Kalundborg og Samsø i Danmark. To livløse personer er funnet i området.

Ifølge Bt.dk er de to omkommet.

To personer er fortsatt savnet.

Rundt omkring ligger vrakrester fra helikopteret strødd, ifølge Ekstra Bladet.

Det var i 12-tida at helikopteret styrtet i havet ved Samsø.

- Jeg kan bekrefte at det er funnet to personer, og at de er livløse. Vi leter fortsatt der ute, sier kommunikasjonsmedarbeider Martin Bjerregaard ved Midt- og Vestsjællands Politi til avisa.

Mottok aldri Mayday
- Vi hadde kontakt med helikopteret fem minutter før det skulle lande på Samsø. Her var det ingenting som tydet på at det var noe unormalt. Det ble kun snakket om værforholdene, noe som er helt vanlig, sier kommunikationsmedarbejder fra Naviair, Jan Eliassen til bt.dk.

Han sier til avisa at de ikke har mottat noe mayday fra helikopteret.

Navivair administrerer innflyninger ved danske sivile flyplasser, og leverer flyinformasjonstjenester for helikopterflyvninger i Danmark. De bekrefter at det var fire personer ombord i helikopteret.

Det var en seiler som så helikopteret styrte i havet.

Bjerregaard forteller at et helikopter er i lufta, mens dykkere er sendt til stedet for å assistere. Det er foreløpig uklart hvor mange personer som var om bord i helikopteret.

Ulykkesstedet ligger i havet nord for Fyn, midt mellom øya Samsø i vest og Røsnæs på vestspissen av Sjælland like nordvest for Kalundborg i øst.