PÅ VEI UTI: En dykker er på vei ut i vannet fra redningsskøyta RS "Sundt Flyer", sammen med politi og andre letemannskaper søkes det etter tre brødre i 70-årene som har vært savnet fra en hytte i Steigen i Nordland siden før helgen. Både helikopter og båter er med i letingen. Foto: Redningsselskapet / RS "Sundt Flyer" / NTB scanpix
PÅ VEI UTI: En dykker er på vei ut i vannet fra redningsskøyta RS "Sundt Flyer", sammen med politi og andre letemannskaper søkes det etter tre brødre i 70-årene som har vært savnet fra en hytte i Steigen i Nordland siden før helgen. Både helikopter og båter er med i letingen. Foto: Redningsselskapet / RS "Sundt Flyer" / NTB scanpixVis mer

To personer funnet omkommet i sjøen i Steigen

Det opplyser politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer er funnet ommkommet i sjøen i Vinkfjorden i Steigen kommune. Tidligere i kveld ble det iverksatt en storstilt søkeaksjon.

- De omkomne er ikke identifisert, men politiet setter dette i sammenheng med de tre savnende som man har letter etter i dette området i kveld, opplyser politiet i Salten politidistrikt i en pressemelding.

Det var en fritidsbåt som deltok i leteaksjonen som fant den ene personen omkommet i sjøen. Den andre ble funnet av søkspersonell på land.

Politiet vil fortsette å søke etter den tredje personen så lenge det er forsvarlig med tanke på lysforholdene. Det er store ressurser involvert i leteaksjonen, og dersom man ikke finner den siste personen i kveld, vil søket bli gjenopptatt med samme styrke i morgen tidlig, opplyser politiet.

De tre personene som ble meldt savnet i dag klokka 13.40, er brødre. Rundt klokka 16 ble en veltet båt funnet på andre siden av fjorden fra hvor hytta ligger. I hele kveld har det vært søkt med mannskaper både på land, på sjøen og fra lufta.

- De to personene ble funnet i samme område, sier redningsleder Tor-Eirik Torkildsen til Dagbladet, som sier hendelsen er tragisk.

- Hvordan søker dere videre nå?

- Det videre søket nå før mørket faller på, vil bli konsentrert i samme område hvor vi fant de to personene. Sivile fartøyer og Kystvakta vil fortsette å søke, men vi nærmer oss et punkt der vi må runde av for kvelden, sa Torkildsen klokka 21.

Dagbladet oppdaterer saken.