SAVNET: Et helikopter ble i formiddag meldt savnet i Rostadalen i Målselv i Troms. Kart: Google Maps
SAVNET: Et helikopter ble i formiddag meldt savnet i Rostadalen i Målselv i Troms. Kart: Google MapsVis mer

To personer funnet

Hovedredningssentralen fanget opp nødsignal. - Er to medarbeidere om bord, sier daglig leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon om denne saken? Ring 2400 00 00, send e-post til 2400db.no eller sms/mms til 2400.

(Dagbladet.no) Et helikopter ble i formiddag meldt savnet i Rostadalen i Målselv i Troms, det bekrefter hovedredningssentralen i Bodø overfor Dagbladet.no.

- Vi fikk meldingen fra en aktiv nødpeiler 10.50 og varslet AMK i Tromsø, sier redningsinspektør Merete Jeppesen til Dagbladet.no.

Klokka 13.00 ble helikopteret med personer lokalisert. Et norsk Bell militærhelikopter har plukket opp den ene personen og fløyet denne til Tromsø.

Når det gjelder person nummer to er det litt motstridende meldinger, opplyser hovedredningssentralen, som vil ikke bekrefte noe om tilstanden til de som er funnet.

Signaler fra to steder
Et britiske militærhelikopter som var i området landet først på området hvor nødsignalet ble plukket opp.

13.05 var seks helikoptere med letemannskaper framme. Det savnedes helikopterets siste GPS-posisjon er registrert seks til sju kilometer vekk fra området der nødsignalet ble plukket opp.

Rednings og ambulansehelikoptere søkte i kvadrater og holdt forskjellige høyder av hensyn til sikkerheten. Søkene foregikk sørøst i Rostadalen, ikke langt fra svenskegrensa.

Norske statsborgere
Selskapet Heli-Team fanget opp et nødsignal fra ett av sine helikoptre, men det er foreløpig uklart hva som har skjedd. Det var to personer i helikopteret som er savnet.

De to om bord er norske statsborgere og det er bekreftet at helikopter var på vei fra Harstad til Alta.

- Dette var to medarbeidere hos oss og de var på vei fra Harstad til Alta, sier daglig leder Bente Slåtto Stein i Heli-Team til Dagbladet.no.

Pårørende er informert om hendelsen, opplyser Slåtto Stein.

Nær hytte
- Nødsignalet er fanget opp i et område nær en hytte, men det er problematiske kommunikasjonsforhold i området, sier daglig leder Bente Slåtto Stein i Heli-Team til NTB.

Tre helikoptere er sendt fra Bardufoss og et ambulansehelikopter fra Tromsø, til området hvor nødsignalet ble plukket opp, 76 kilometer øst for Bardufoss - ikke langt unna svenskegrensa.

Dårlig vær
- Det er dårlig vær i området og vi håper at de har landet og på grunn av dårlig sikt og at de har utløst nødpeilesenderen for å gi seg selv til kjenne. sier Slåtto Stein til Dagbladet.no.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.