To personer halshogd i brasiliansk fangeopprør

Fire personer drept i fengslet.

OPPRØR: Innsatte i et fengsel i Brasil har drept fire medfanger og tatt to fangevoktere som gisler, ifølge brasiliansk politi. To av de drepte fangene skal være halshogd. Foto: AFP/NTB Scanpix.
OPPRØR: Innsatte i et fengsel i Brasil har drept fire medfanger og tatt to fangevoktere som gisler, ifølge brasiliansk politi. To av de drepte fangene skal være halshogd. Foto: AFP/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Innsatte i et fengsel i Brasil har drept fire medfanger og tatt to fangevoktere som gisler, ifølge brasiliansk politi. To av de drepte fangene skal være halshogd.

Det er uvisst nøyaktig hvor mange av de over 1.400 fangene i fengselet i Paraná i det sørlige Brasil som har tatt del opprøret. En mekler er på plass, men forhandlingene med fangene er utsatt til mandag, melder politiet.

- En gruppe fanger tok seks av de innsatte som gisler. De har drept fire og såret to. To fangevoktere er også tatt som gisler. Kravene dreier seg om mat og bedre fasiliteter, da fengselsbygget er gammelt, sier Elson Faxina, en juridisk talsperson.

- De krever også å få levert mat inn i fengslet, sier han til nyhetsbyrået AFP. Elson Faxina mener at det hele også kan ha å gjøre med en rivalisering mellom to narkotikagjenger.

- Det at de valgte å ta gisler styrker den teorien. De tok gislene like etter frokost, og halshugde to personer på stedet, sier han.

Det er usikkert hvor mange som er involvert i opptøyene, men lokale medier melder at 77 personer har blitt omplassert som følge av volden.

Over en halv million mennesker sitter for øyeblikket bak lås og slå i Brasil. Landet mangler over 200.000 fengselsplasser og har flere overfylte fengsler, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Conectas, melder NTB.