To personer har meldt seg etter påkjørsel

En mann og en kvinne har meldt seg for politie etter påkjørselen som førte til at Svein Haraldsen (19) fra Tjøme omkom i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen døde av skadene da bilen traff ham. Politiinspektør Heidi Aas Larsen ved Tønsberg politidistrikt sier at mannen og kvinnen som har meldt seg, har uttalt at de antakelig kjørte over noe da de passerte åstedet for ulykken i det aktuelle tidsrommet, ved 02.30-tiden i natt.

Politiet har nå tatt i forvaring bilen de to kjørte, og den vil bli undersøkt nærmere.

- Jeg kan ikke si noe om de to personenes status i saken, før avhørene av dem er avsluttet, og vi har satt forklaringene deres opp mot de opplysninger vi har fra før, sier Aas Larsen. Mannen og kvinnen satt ved 14.45-tiden søndag fortsatt i politiavhør.

Formiddag uten spor

Store politistyrker lette i dag etter bilføreren, som ifølge forklaringen til et vitne var en mann. Vitnet kunne ikke fastslå om det var flere personer i bilen.

Søndag formiddag var de eneste observasjoner fra ulykken kommet fra et vitne som kom kjørende like etter ulykken.

I politiavhør har vitnet forklart at føreren av bilen som kjørte ned 19-åringen, stanset og steg ut en kort stund. Han satte seg raskt inn i bilen igjen og kjørte fra stedet.

Nye avhør

- Fordi det var svært mørkt, greide vitnet som var på stedet verken å få et godt bilde av personen, eller av bilen vedkommende kjørte. Dette vitnet skal avhøres igjen om hendelsesforløpet i ettermiddag. Det er uklart om vitnet forsøkte å påkalle bilførerens oppmerksomhet, sier Aas Larsen.

Teknikere fra Biltilsynet og politiet har undersøkt ulykkesstedet på jakt etter spor etter den ukjente bilen.

- Vi har ikke fått tilbakemelding fra Biltilsynet, og det vil bli gjort flere undersøkelser på åstedet i løpet av søndagen, opplyser Aas Larsen.