AMPERT:  Mellom 20-30 personer tok oppstilling utenfor Oslo tingrett da Stig Millehaugen ble framstilt for varetekt i dag. Foto: Øistein N. Monsen.
AMPERT: Mellom 20-30 personer tok oppstilling utenfor Oslo tingrett da Stig Millehaugen ble framstilt for varetekt i dag. Foto: Øistein N. Monsen.Vis mer

- To personer har stått overfor hverandre i en slags duell

Furuholmen ber politiet etterforske drapsvitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stig Millehaugen (39) ble i dag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Retten ble lukket, men den drapssiktede 39-åringen rakk å komme med et utbrudd overfor pressen.

- Tror du jeg dreper en fyr og drar tilbake til overgangsboligen og blir arrestert som en idiot i gangen?! sa han, og ba mediene granske 29-åringen som er politiets hovedvitne.

- Et råd til dere i media: Gå etter han derre NN (anonymisert av Dagbladet.no). Forfølg ham, det er han som sitter med sannheten.

Millehaugen er siktet for forsettlig drap på Mohammed «Jeddi» Javed (28) mandag denne uke.

Ifølge advokaten gir Millehaugen uttrykk for at han mener det kan ligge en nøye regissert plan bak, og han ser mange grunner til at han kan ha blitt dratt inn dette.

- Det er åpenbart at min klient har en klar oppfatning om hvem som egentlig er gjerningmannen, sier Furuholmen.

- Han føler han er blitt brukt i et spill. Han ser også alternativer til hvem som egentlig kan stå bak, sier Furuholmen.

Duell
Advokaten understreker at Millehaugen er helt uforstående til siktelsen. Han ville ikke kommentere om Millehaugen har alibi for drapstidspunktet.

29-åringen som var i bilen sammen med Javed da han ble skutt, har utpekt Millehaugen som gjerningsmannen.

- Dere hørte alle hvordan han oppfattet anklagen. Han er oppbrakt og offensiv, men selvsagt preget over at han er trukket inn i en slik sak, spesielt med trusselbildet som har oppstått.

- Jeg har begjært konkrete etterforskningsskritt overfor personen som har pekt ut Millehaugen, sier Furuholmen.

- Det er en fare for at politiet forhåndsdommer her.

- Det er åpenbart at to personer har stått overfor hverandre her i en slags duell.

-BØR GRANSKES:  Stig Millehaugen ba mediene granske politiets 29 år gamle hovedvitne.
-BØR GRANSKES: Stig Millehaugen ba mediene granske politiets 29 år gamle hovedvitne. Vis mer

Young Guns har gått ut og sagt at det er en dusør på tre millioner kroner til den som tar Millehaugen av dage.

- Jeg tror de fleste ville følt det ubehagelig, var Furuholmens kommentar til påstanden.

Han opplevde selv å bli tilropt av venner av avdøde Mohammed Javed på vei inn i tinghuset.

YOUNG GUNS:  En rekke medlemmer av den kriminelle gjengen Young Guns møtte opp utenfor Oslo tingrett i dag. Angivelig for å «gi støtte til en bror som er drept».  Foto: Øistein N. Monsen.
YOUNG GUNS: En rekke medlemmer av den kriminelle gjengen Young Guns møtte opp utenfor Oslo tingrett i dag. Angivelig for å «gi støtte til en bror som er drept». Foto: Øistein N. Monsen. Vis mer

- Hvordan opplevdes det?

- Det tar jeg ikke så tungt, sier Furuholmen til Dagbladet.no.

Fare for bevisforspillelse
Aktor Christian Hatlo var mindre snakksalig enn Furuholmen etter fengslingen.

DREPT:  Mohammed Javed.
DREPT: Mohammed Javed. Vis mer

- For oss er dette en ordinær drapsetterforskning, selv om det er en spesiell sak, sier Hatlo.
Han ba om varetektsfengsling i fire uker med brev- og besøksforbud.

- Vi ønsker fengsling på grunn av bevisforspillelsesfaren, og da er det også naturlig med brev- og besøksforbud. Vi ønsker ikke at han skal snakke med folk ute eller inne, sier Hatlo.

Han ville ikke utelukke flere siktelser, men opplyser at de ikke har mistanker mot noen konkrete personer nå. Han bekrefter også at politiet har flere bevis enn forklaringen til 29-åringen som knytter Millehaugen til drapet, men vil ikke kommentere disse bevisene konkret.

TUNGT VAKTHOLD:  Politiet tok ingen sjanser da Stig Millehaugen ble  fremstilt  for varetektsfengsling iOslo tinghus. Foto: Morten Holm / SCANPIX
TUNGT VAKTHOLD: Politiet tok ingen sjanser da Stig Millehaugen ble fremstilt for varetektsfengsling iOslo tinghus. Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
FREMSTILT FOR VARETEKT: Stig Millehaugen  er siktet for forsettlig drap, og ble i dag framstilt for varetekstfengsling i Oslo Tingrett.  Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX
FREMSTILT FOR VARETEKT: Stig Millehaugen er siktet for forsettlig drap, og ble i dag framstilt for varetekstfengsling i Oslo Tingrett. Arkivfoto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer