To personer i samme klasse har fått tuberkulose i Oslo

Alle elevene ved Bårdar Akademiet i Oslo får tilbud om undersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går var det et møte med blant annet folkehelseinstituttet, ledere ved Bårdar Akademiet og smittevernoverlegen i Oslo, Tore Steen.

Det handlet om at to personer i samme klasse har fått lungetuberkulose. Elevene får behandling på sykehus.

- Som rektor må slike ting tas tak i med en gang. Det er en klasse som har alle tilfellene, sier rektor Hilde O. Haugan til Dagbladet. Hun forteller at de har visst om de to syke i to dager.

På et informasjonsmøte for elever ved skolen i dag, forteller de at enda en elev i samme klasse er mistenkt å ha blitt smittet.

- I første omgamg vil alle i den aktuelle klassen bli undersøkt, i neste omgang vil alle elevene på skolen få tilbud om undersøkelse, sier Steen til Dagbladet.

E-post Dagbladet har fått tilgang til en e-post som har blitt sendt til elever ved akademiet.

- Det er påvist to tilfeller av lungetuberkulose blant elever som tar danseutdanning på dagtid ved Bårdar Akademiet, står det, og de presiserer at kveldskurselevene ikke vurderes som smitteutsatte.

- Det er igangsatt smitteoppsporing etter at det er påvist to tilfeller av lungetuberkulose blant elevene i en klasse ved Bårdar akademiet, skriver Helseetaten på sine nettsider.

Advarte I mars gikk eksperter ut og advarte mot tuberkulose, og fortalte at sykdommen var på vei tilbake til Norge.

Sykdommen er vanligere i andre land, og tidligere har de fleste som har blitt syke fått smitten i utlandet.

Tuberkolose smitter ifølge e-posten kun få av de som har hatt tett kontakt med de syke over tid, og ikke alle vil utvikle sykdommen. Tuberkolose kan behandles effektivt med medisiner.

Baardar er en av Norges mest kjente danse- og musikalskoler.

Slik beskriver Bårdar seg selv: Bårdar Danseinstitutt ble etablert i 1937, og var den første skolen i landet som underviste swingdans.

Fra 1937 til 1945 hadde Bårdar sitt tilholdssted i Odd Fellow-bygningen i Stortingsgata, før skolen etter krigen flyttet inn i lokalene Bårdar fortsatt benytter, nærmere bestemt i Kristian Augusts gate 15 på Tullinløkka.

Men har også lange tradisjoner i selskapsdans, jazzdans, stepp med mer. I dag har vi alle typer dans her på skolen.

Bårdar har arrangert diverse konkurranser igjennom årene. Vi kan nevne: VM i Latin, Swing, Rock ?n? Roll, Aerobic, Oslo Open, Lindy Hop, Boogie Woogie, Norway International, VM i Rullestoldans, VM i Jazzdans og World Cup i Moderne.

Bårdar Danseinstitutt ble i 2007 kåret til Oslos beste danseinstitusjon av TVNorge, Oslo TV. På Bårdar finner du den beste ekspertise innenfor HIP HOP — JAZZ — BALLET og PARDANS og har i alle år vært den ledende danseskolen innenfor begrepet Performing Arts / Scenekunst.