To personer knivstukket

Stukket i ryggen på to forskjellige adresser i Oslo. En gjerningsmann er pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 02.05 fikk politiet melding om at en 18 år gammel gutt var blitt stukket med kniv i en bil utenfor sin egen bolig på Romsås.


- Etter knivstikkingen løp han opp i sin egen leilighet med kniven sittende i ryggen. Kniven sto fortsatt i såret da vi ankom stedet, sier operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo politidistrikt.

Han forteller at mannen trolig ble stukket én gang.

Gjerningsmannen, en 18 år gammel gutt, ble pågrepet etter kort tid og bragt inn til avhør. Han skal ikke være en kjenning av politiet.En kvinne i begynnelsen av 30-årene var også tilstede da knivstikkingen skjedde. Hun skal ha fått behandling for sjokkskader.

Omstendighetene rundt knivstikkingen er foreløpig uklare, men det skal ha oppstått en krangel av en eller annen form.

Gikk til legevakten selv

Klokken 02.01 fikk politiet melding om en knivstikking i Pløens gate ved Youngstorget. Knivstikkingen var trolig skjedd inntil en halvtimes tid før politiet fikk meldingen.

- Den fornærmede, en mann i slutten av 20-årene, kom antakeligvis fra utestedet Mono. Han har forklart at han ble hindret av en gjeng på fem-seks ungdommer av mulig pakistansk opprinnelse, sier operasjonsleder Hjulstad.

PÅGREPET: Den antatte gjerningsmannen bak knivstikkingen på Romsås ble funnet og pågrepet etter kort tid. FOTO: DANIEL DALE LAABAK
PÅGREPET: Den antatte gjerningsmannen bak knivstikkingen på Romsås ble funnet og pågrepet etter kort tid. FOTO: DANIEL DALE LAABAK Vis mer

Mannen forklarte at han ble slått i ansiktet, og at han etter å ha dyttet en av gjengmedlemmene ble stukket i ryggen.

Deretter tok han seg til legevakten på egenhånd.

Gjerningsmannen er ikke pågrepet. Politiet er på jakt etter en ung mann av utenlandsk opprinnelse, sannsynligvis iført en hvit jakke med røde striper på armene.

18-åringen som ble knivstukket på Romsås, ble hardest rammet av de to. Begge de skadde ligger nå på Ullevål Universitetssykehus. Tilstanden er ikke kritisk for noen av dem, og den skal være stabil, får Dagbladet opplyst ved sykehuset.