Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To personer kom uskadd fra dette raset

Sendt til legevakta i sjokk. En annen bil rakk såvidt å komme seg inn i tunnelen.

VELDIG NÆRE PÅ: Én bil ble truffet av mindre steiner fra raset og minst en annen bil var sekunder fra å bli rammet av disse steinblokkene ved Steiganetunnellen mellom Vaksdal og Dale i Hordaland. Foto: DAGBLADET-TIPSER
VELDIG NÆRE PÅ: Én bil ble truffet av mindre steiner fra raset og minst en annen bil var sekunder fra å bli rammet av disse steinblokkene ved Steiganetunnellen mellom Vaksdal og Dale i Hordaland. Foto: DAGBLADET-TIPSER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet ovenfor er det beste beviset på at de kunne gått fryktelig galt da det gikk et steinras over E16 ved Steiganetunnelen i Hordaland i 17-tida i ettermiddag.

- Traumatisk Mens det var jevn trafikk i området dundret tonnevis med steinblokker ned fra fjellsida og havnet i et område ved tunnelmunningen.

- Én personbil ble truffet av steiner fra raset. Bilen fikk skader, men de to personene som satt i den er ikke fysisk skadd. De er imidlertid fraktet til legevakta for en sjekk etter det som har vært en traumatisk opplevelse, sier operasjonsleder Erik Gjesdal ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

Han opplyser at minst en annen bil var få sekunder unna å bli smadret av steinmassene.

- Et vitne har fortalt at en bil foran akkurat hadde passert da raset nådde veien, sier Gjesdal.

- Ikke vår tur i dag Serine Ødejord og mannen Helge Sivertsen forteller til bt.no at de skulle til Voss da de holdt på å kjøre inn i steinmassene.

 - Vi kom kjørende fra Bergen da vi så steinene ligge i veibanen. De kom bare sekunder før oss. Det var ikke vår tur i dag, sier de.

En geolog er nå sendt opp i helikopter for å vurdere forholdene i fjellsida, der det ennå ikke er stabilt. Veien vil trolig være helt stengt en lengre periode.

- I kveld drysser det fremdeles ned stein fra fjellet, og vi kan ikke sende noen inn dit, sier operansjonslederen i politiet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media