Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To personer kritisk skadd i eksplosjon i Nordland

Jobbet med livreddende førstehjelp på stedet - fløyet til sykehus.

TIL SYKEHUS: Ambulansehelikopteret landet ved Sandnessjøen sykehus med to pasienter om bord klokka 12.50, ifølge Helgelands Blad. Foto: Morten Hofstad / Helgelands Blad
TIL SYKEHUS: Ambulansehelikopteret landet ved Sandnessjøen sykehus med to pasienter om bord klokka 12.50, ifølge Helgelands Blad. Foto: Morten Hofstad / Helgelands Blad Vis mer
  • Har du tips eller bilder? Kontakt oss på 2400@db.no

To personer er kritisk skadd i forbindelse med en eksplosjon i et verksted på øya Austbø, sør for Sandnessjøen, i Nordland. Det ble jobbet med livreddende førstehjelp på stedet, før de ble fløyet med ambulansehelikopter til Sandnessjøen sykehus.

- De er kritisk skadd, opplyser kommunikasjonsrådgiver Merethe Myrvang ved Helgelandssykehuset til Helgelands Blad.

De to er fløyet videre til St. Olavs hospital i Trondheim, den ene med helikopter, den andre med ambulansefly.

For en tredje person er skadene mindre alvorlige.

På båt

- Ulykken har skjedd i forbindelse med arbeid på en båt som ligger på land. To personer er skadd, og luftambulansen har akkurat ankommet stedet, sier operasjonsleder Kjetil Kaalaas i Nordland politidistrikt til Dagbladet klokka 12.10.

Politi, helsevesen, luftambulansen og et Sea King redningshelikopter har rykket ut til stedet.

- Arbeidskolleger

Like før klokka 12.30 hadde polittiet ennå ikke kommet fram til ulykkesstedet.

- Vi vet at de to skadde er arbeidskolleger, men har ikke fått bekreftet hvorfor eksplosjonen skjedde, sier Kaalaas til Dagbladet ved 12.30-tiden.

Få minutter seinere melder helsevesenet at to personer er alvorlig skadet, og at de to vil bli fraktet til sykehus med luftambulansen og Seaking.

- Kan bli fraktet til Bergen

Lokalavisa Helgelands blad melder at et ambulansehelikopter, med de to skadde om bord, landet ved Sandnessjøen sykehus klokka 12.50.

- Vi vet enda ikke hva slags skader de er snakk om. Det har vært en eksplosjon og i den forbindelse kan man anta at det er snakk om brannskader. De blir derfor kanskje fraktet til Haukeland sykehus i Bergen, sier Kaalaas til Avisa Nordland.

Begge de skadde skal være ved bevissthet, og ingen andre på arbeidsplassen skal være skadd.

Det var arbeidskolleger av de to skadde som varslet AMK. Politiet meldte om hendelsen klokka 11.56.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media