Politiaksjonen i Chemnitz:

To personer løslatt etter sprengstoff-funn i Chemnitz

Fant sprengstoff i leilighet.

SPERRET AV BOLIGOMRÅDET: Tysk politi har løslatt to av de tre personene som ble pågrepet i forbindelse med funn av sprengstoff i en leilighet i i Sachsen lørdag. Foto:  EPA / HENDRICK SCHMIDT / NTB Scanpix
SPERRET AV BOLIGOMRÅDET: Tysk politi har løslatt to av de tre personene som ble pågrepet i forbindelse med funn av sprengstoff i en leilighet i i Sachsen lørdag. Foto:  EPA / HENDRICK SCHMIDT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tysk politi har løslatt to av de tre personene som ble pågrepet i forbindelse med funn av sprengstoff i en leilighet i i Sachsen lørdag.

Lørdag gikk politiet i delstaten Sachsen i Tyskland til aksjon mot boligen til 22 år gamle Jabar Albakr, opprinnelig fra Syria, som er mistenkt for å ha forberedt et bombeangrep. Søndag er 22 åringen fortsatt på frifot.

Tre personer som skal ha hatt kontakt med Albakr ble pågrepet av politiet lørdag ettermiddag. To av de tre er søndag løslatt. Den tredje personen holdes fortsatt av politiet, mistenkt for å være involvert i planleggingen av bombeangrepet.

Ransaket leilighet

Politiet fant flere hundre gram sprengstoff da de ransaket leiligheten i et boligområde i byen Chemnitz lørdag, opplyser Tom Bernhardt, talsmann for Sachsen-politiet.

– Sprengstoffet ble ikke bare funnet liggende på kjøkkenbordet. Det lå relativt godt skjult, sier han.

Ransakelsen av leiligheten ble gjort i forbindelse med at politiet søkte etter Albakr. Politiet skal ha holdt 22-åringen under overvåking en stund.

Politiet i delstaten sendte lørdag ut en etterlysning der de ba om hjelp i søket etter mannen, som hadde på seg en svart, mønstret genser.

Økt sikkerhet

Flere steder i Tyskland er sikkerheten økt søndag, og da spesielt på flyplasser og togstasjoner, skriver nyhetsbyrået DPA.

På Berlins flyplass Schönfeld er det ventet at de økte sikkerhetstiltakene varer fram til mandag. Blant annet blir biler og busser stoppet og gjennomsøkt av politiet.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer