To personer omkom i breulykke

Barna på åtte og ti år får nå krisehjelp.

NIGEDALSBREEN: Dette bildet skal være fra ulykkesstedet der to personer i dag omkom ved Nigardsbreen i Luster i Sogn og Fjordane. Foto: Frank Optun Smedegård / NTB scanpix
NIGEDALSBREEN: Dette bildet skal være fra ulykkesstedet der to personer i dag omkom ved Nigardsbreen i Luster i Sogn og Fjordane. Foto: Frank Optun Smedegård / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To personer skal ha omkommet etter at Nigardsbreen kalvet i Luster kommune i Sogn og Fjordane. Når en isbre kalver, bryter store isblokker løs og flyter vekk.

- Det er to som har omkommet. De ble funnet døde på stedet, sier pressetalsmann i Sogn og Fjordane politidistrikt Nils Erik Eggen til Dagbladet.

Det er foreløpig ikke klart hva som har skjedd, men Eggen sier at dødsfallene har sammenheng med at breen enten raste eller kalva.

- Selve hendelsesforløpet vet vi ingenting om, sier han.

Flere til stede De har ikke fått meldinger om at det skal være noen flere skadd i hendelsen. De to omkomne skal ikke være norske statsborgere, og befant seg ikke alene på breen. Politiet kjenner foreløpig ikke nasjonaliteten deres.

- Det var flere til stede der enn de to omkomne, sier Eggen til Dagbladet.

- Ingenting tyder på at det er flere involverte. Vi jobber med å skaffe oss oversikt, sier han til NTB.

De var med i et turfølge på flere personer.

Politiet, elveredningsgruppen i Sogndal, Røde Kors i Hafslo, og luftambulansen, brannvesenet og Sea King-redningshelikopter ble varlset om hendelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer