To personer omkom i breulykke

Barna på åtte og ti år får nå krisehjelp.

NIGEDALSBREEN: Dette bildet skal være fra ulykkesstedet der to personer i dag omkom ved Nigardsbreen i Luster i Sogn og Fjordane. Foto: Frank Optun Smedegård / NTB scanpix
NIGEDALSBREEN: Dette bildet skal være fra ulykkesstedet der to personer i dag omkom ved Nigardsbreen i Luster i Sogn og Fjordane. Foto: Frank Optun Smedegård / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer skal ha omkommet etter at Nigardsbreen kalvet i Luster kommune i Sogn og Fjordane. Når en isbre kalver, bryter store isblokker løs og flyter vekk.

- Det er to som har omkommet. De ble funnet døde på stedet, sier pressetalsmann i Sogn og Fjordane politidistrikt Nils Erik Eggen til Dagbladet.

Det er foreløpig ikke klart hva som har skjedd, men Eggen sier at dødsfallene har sammenheng med at breen enten raste eller kalva.

- Selve hendelsesforløpet vet vi ingenting om, sier han.

Flere til stede De har ikke fått meldinger om at det skal være noen flere skadd i hendelsen. De to omkomne skal ikke være norske statsborgere, og befant seg ikke alene på breen. Politiet kjenner foreløpig ikke nasjonaliteten deres.

- Det var flere til stede der enn de to omkomne, sier Eggen til Dagbladet.

- Ingenting tyder på at det er flere involverte. Vi jobber med å skaffe oss oversikt, sier han til NTB.

De var med i et turfølge på flere personer.

Politiet, elveredningsgruppen i Sogndal, Røde Kors i Hafslo, og luftambulansen, brannvesenet og Sea King-redningshelikopter ble varlset om hendelsen.

Mobiliserer Rådmann i Luster kommune Jarle Skartun sier til Bergens Tidende at de nå mobiliserer helseressurser for å hjelpe til og assistere redningsaksjonen.

- Det er spesielt to barn som trenger oppfølging og assistanse. Dette er barn av involverte i ulykken, sier Skartun.

Et kriseteam med psykolog, sykepleier og kommunelege skal være samlet for å ta hånd om de som er berørt.

Turistattraksjon Nigardsbreen er en del av Jostedalsbreen, og hver sommer besøker et stort antall turister isbreen.

Hovedredningssentralen fikk først inn melding om det var to personer som var skadd i hendelsen.

- Vi har fått meldinger om at minst to personer er skadd, sa Asbjørn Viste, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen Sør-Norge på Sola til Dagbladet tidligere i dag.

Dagbladet følger saken.