To personer omkom i MC-ulykker

To motorsyklister mistet livet etter kollisjoner med elg på Nesodden i Akershus og i Trøgstad i Østfold natt til søndag. En 17-årig jente ble alvorlig skadd i en utforkjøring med lett motorsykkel i Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om den ene ulykken i 23.13-tiden. Mannen, en dansk statsborger bosatt i Norge, var i live da ambulansen kom til stedet, men døde ved ankomst til Akershus universitetssykehus.

- Det var ingen øyenvitner til hendelsen, men personer som kom på veien bak observerte at elgen forsvant inn i skogen, sier operasjonsleder Bjørn Erik Flikke i Follo politidistrikt til NTB.

Litt senere på kvelden kolliderte 35-årig MC-fører med to elger ved Trøgstad i Østfold. Mannen ble brakt til Ullevål universitetssykehus med omfattende skader og døde senere på natten.

Politiet fikk melding om ulykken på riksvei 22 i Trøgstad i 0.30-tiden natt til søndag.

- Begge de to elgene døde i sammenstøtet, ut over det vet vi ikke omstendighetene rundt ulykken, sier Flikke.

I Bergen ble en 17-årig jente livstruende skadd da motorsykkelen hun satt på kjørte av veien i Fanafjellsveien lørdag kveld.

17-åringen var passasjer på en lett motorsykkel, og føreren, en 17-årig gutt, slapp fra ulykken med lettere skader. Politiet fikk melding om ulykken like etter klokka 23 lørdag.

Jenta er brakt til Haukeland sykehus med livstruende hodeskader, og tilstanden er kritisk, får NTB opplyst ved sykehuset.

- Motorsykkelen kjørte av veien. Utover det vet vi foreløpig lite om omstendighetene rundt ulykken, sier vaktsjef Øystein Jarland i Hordaland politidistrikt til NTB. NTB