To personer omkom på «norsk» elvecruise i Tyskland

Krasjet i en lav bro. 

ULYKKE: Styrhuset på båten «Viking Freya» ble ikke sunket ned, som den normalt gjør, da den kjørte under en lav bro i natt. To personer omkom i ulykken. Foto: REUTERS/Michaela Rehle / NTB scanpix
ULYKKE: Styrhuset på båten «Viking Freya» ble ikke sunket ned, som den normalt gjør, da den kjørte under en lav bro i natt. To personer omkom i ulykken. Foto: REUTERS/Michaela Rehle / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To personer skal være omkommet etter at den «norske» båten Viking Freyakrasjet i en bro i Tyskland. Det skriver VG.

Personene som omkom skal være en styrmann og en matros på henholdsvis 49 og 33 år, skriver danske TV 2.

Det var skipets styrehus som krasjet i en lav bro. Normalt skal styrhuset senkes, men av ukjente årsaker ble ikke det gjort.

Ulykken skjedde i natt på Europakanalen, i nærheten av Nürnberg i Bayern, skriver den tyske avisa Mittel Bayerishe, som først omtalte saken.

Ingen av de 180 passasjerene ble skadet. 49 ansatte var ombord i båten. I flere timer etter ulykken måtte passasjerene og de ansatte være ombord på båten før de kunne gå i land, skriver den tyske avisa. Skipet var på vei til Budapest i Ungarn.

Viking Freya Cruises eies av Torstein Hagen, som er selskapets styreformann. Det er verdens største elvecruisee-rederi, skriver VG.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer