OMKOM I HELIKOPTERULYKKE:
Ambulansemannskaper som deltok under letingen etter et savnet helikopter ved Mosjøen onsdag kveld. Helikopteret ble funnet styrtet og de to ombord er bekreftet omkommet. 
Foto: Frode Meosli / Dagbladet
OMKOM I HELIKOPTERULYKKE: Ambulansemannskaper som deltok under letingen etter et savnet helikopter ved Mosjøen onsdag kveld. Helikopteret ble funnet styrtet og de to ombord er bekreftet omkommet. Foto: Frode Meosli / DagbladetVis mer

To personer omkommet etter helikopterulykke

- Det er forferdelig, vi vet ikke hva som har skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO/MOSJØEN(Dagbladet): To personer er bekreftet omkommet etter helikopterulykken ved Mosjøen i ettermiddag.

- Det stemmer at to personer er omkommet. Helikopteret er svensk, og piloten er svensk, og han som satt på er norsk statsborger, sier Sten Rune Nikolaisen ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge (HRS) til Dagbladet.

Helikopteret tilhører et selskap basert i õstersund i Sverige.

Skulle sanke inn rein - Jeg kan bekrefte at det er vårt helikopter som var på reinsamling, og som har gått ned i utenfor Mosjøen, sier Sara Grinde, direktør i det svenske helikopterselskapet Jãmtlandsflyg, til Dagbladet.

STYRTET: Helikopteret til høyre i bildet styrtet i ettermiddag om lag tre kilometer utenfor Mosjøen sentrum. En svensk pilot og en norsk passasjer omkom i ulykken. Helikopteret er av typen Robinson R 44 Raven II fra det svenske helikopterselskapet Jãmtlandsflyg. Foto: (med tillatelse fra) Jãmtlandsflyg
STYRTET: Helikopteret til høyre i bildet styrtet i ettermiddag om lag tre kilometer utenfor Mosjøen sentrum. En svensk pilot og en norsk passasjer omkom i ulykken. Helikopteret er av typen Robinson R 44 Raven II fra det svenske helikopterselskapet Jãmtlandsflyg. Foto: (med tillatelse fra) Jãmtlandsflyg Vis mer

- En av våre piloter, en svensk statsborger var sammen med en norsk kjentmann om bord i helikopteret, forteller direktøren.

- Det er forferdelig, vi vet ikke hva som har skjedd.

Grinde sier at det var et Robinson R 44 Raven II som var på reinsankingsoppdraget i Mosjøenområdet.

SARA GRINDE: Direktør i det svenske helikopterselskapet Jãmtlandsflyg. Foto: (med tillatelse fra) Jämtlandsflyg
SARA GRINDE: Direktør i det svenske helikopterselskapet Jãmtlandsflyg. Foto: (med tillatelse fra) Jämtlandsflyg Vis mer

I tillegg til de to i helikopteret var en tredje person på bakken i forbindelse med reinsankingen. Han varslet politiet etter at lyden av helikopteret plutselig ble borte.

- Politiet fikk melding klokka 17.15. Hovedredningsentralen ble da varslet, og derfra ble det bekreftet at nødpeilesender var utløst, sier stabssjef Jens Berget ved Helgeland politidistrikt til Dagbladet.

- Svært utilgjengelig Helikopteret ble funnet rundt klokka 19.00 av personen som først meldte det savnet, ved Mossåsen, noen kilometer fra vei, tre kilometer sørøst for Mosjøen sentrum. En politipatrulje og Røde Kors har nå kommet fram til helikopteret.

Dagbladet er nå framme ved stedet der politi og redningsmannskaper har samlet seg, på hovedveien nedenfor det havarerte helikopteret.

OMKOM I HELIKOPTERULYKKE:
Redningsmannskaper forbereder å hente ned de to omkomne etter helikopterstyrten i ettermiddag. 
Foto: Frode Meosli / Dagbladet
OMKOM I HELIKOPTERULYKKE: Redningsmannskaper forbereder å hente ned de to omkomne etter helikopterstyrten i ettermiddag. Foto: Frode Meosli / Dagbladet Vis mer

Der står ambulanser og scootere som redningsmannskapene skal ta seg inn til havaristen med. Ifølge grunneieren i området der helikopteret gikk ned, er området havaristen ligger i svært utilgjengelig. Det skal være opp til halvannen meter snø i området der helikopteret ligger.

Saken oppdateres.