Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To personer pågrepet for bortføringen av nordmann på Filippinene

Det opplyser ordfører.

KIDNAPPET: Kjartan Sekkingstad (56). Foto: Privat
KIDNAPPET: Kjartan Sekkingstad (56). Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To personer er pågrepet for bortføringen av nordmannen Kjartan Sekkingstad og tre andre personer på Filippinene. Det opplyser ordføreren i byen Davao til ABS-CBN News i formiddag.

Sekkingstad (56), fra Sotra utenfor Bergen, er blant fire personer som er bortført på Filippinene. Meldingen om bortføringen kom 22. september.

- Overvåkingskameraer Ordfører Rodrigo Duterte sier at politiet har identifisert de to arresterte kidnapperne via overvåkningskameraet på marinaen, som dokumenterte bortføringen av Sekkingstad og to kanadiske menn.  

Etterforskerne mener at Sekkingstad og de to kanadierne nå befinner seg i Sulu-øygruppa, der båten som ble brukt i kidnappingen er funnet.  

Kidnapperne har så langt ikke bedt om løsepenger for de fire gislene. De skal ha blitt tatt med til et avsidesliggende fjellområde sør i landet, ifølge filippinsk politi.

Ikke informert Kjartan Sekkingstads storebror Odd Kåre Sekkingstad (58) sier til Dagbladet at familien er i jevnlig kontakt med norske myndigheter om utviklingen i saken, men at de så langt ikke er informert om pågripelsen.

- Det er stadig rykter, så de ønsker nok å være 100 prosent sikre når de gir oss informasjon, sier han.

Sekkingstad sier familien i det lengste håper at situasjonen vil løse seg.

- Det som betyr noe, er at Kjartan blir satt fri. Det må vi tro på, sier storebroren.

LES OGSÅ: Politiet skal ha sporet opp mobilen til ett av gislene.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!