Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

To personer pågrepet og siktet for drap

Person funnet død ved barneskole på Ammerud

LIKFUNN PÅ AMMERUD: Politiet fikk inn en melding i 07.40-tida om en død person i nærheten av Ammerud skole i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
LIKFUNN PÅ AMMERUD: Politiet fikk inn en melding i 07.40-tida om en død person i nærheten av Ammerud skole i Oslo. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De to siktede beskrives som kjente av politiet, blant annet knyttet til rus. De ble pågrepet like ved funnstedet i åttetiden i dag morges.

Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, opplyser at politiet først ble kontaktet i 07.40-tida av en forbipasserende kvinne, som så mistenkelig aktivitet i området. Da politiet kom til stedet fant de først en person, så en til og så liket. Like etter klokken 11 bekreftet politiet at de etterforsker likfunnet som en drapssak.

- Funnet i koffert - Kvinnen reagerte på noe hun så, og en person hun la merke til. Så ringte hun heldigvis politiet. Og det var først da politiet kom til stedet at den andre personen og liket ble funnet, sier Metlid.

VG får opplyser at offeret ble funnet i en koffert og var partert.


Politiet beskriver funnstedet som «krevende».

- Vi kan ikke si noe om avdødes kjønn ennå. Det er omstendigheter på funnstedet som gjør det, sier politiinspektør Metlid.

Skal obduseres Politiet omtaler skogholtet på Ammerud som et funnsted, ikke åsted.

- Vi betrakter det som et funnstedet. Vi vet ikke hvor vedkommende ble drept, sier Metlid.

- Var liket tildekket?

- Vi kan ikke gå inn på detaljer fra funnstedet.  

Politiet vet foreløpig ikke når eller hvordan vedkommende ble drept.

Avdøde beskrives som en voksen person. De to siktede er i 20-årene. Politiet jobber nå med å få gjennomført en obduksjon av avdøde.

Krimteknikere og politihunder jobber i området, og etterforskere har satt i gang rundspørring i nabolaget. Også politihelikopter har vært benyttet. Politiet vil ikke si noe om hvilke andre funn de har gjort hittil, og ønsker tips fra publikum som har sett noe mistenkelig i området før klokken åtte.

Hele Norges coronakart